GÜNDEM

Parkomatta Duraklamalara Taviz Yok

 
 206
Parkomatta Duraklamalara Taviz Yok - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde parkomat uygulamasına geçilen cadde ve sokaklarda kısa süreli duraklamalara müsaade edilmeyip parkomat çalışanlarınca işlem yapılıyor.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde parkomat uygulamasına geçilen cadde ve sokaklarda kısa süreli duraklamalara müsaade edilmeyip parkomat çalışanlarınca işlem yapılıyor.

Bafra`nın hemen hemen her caddesinde uygulamaya geçen parkomat sistemi esnafın işini zorlaştırıyor ve esnafın işini halletmesi için kısa süreli parklara müsaade edilmeden 2 liradan başlayan ücretlendirme işlemleri yapılıyor.

Kendisine parkomat çalışanı tarafından hafta sonu sözlü olarak kısa süreli parklara müsaade edilmeyeni belirttiklerini ve bu konuda şikayetçi olduğunu, işlerinde parkomat uygulamasında kısa süreli yüzünden düşüşlerin olduğunu belirten Emin Varlı yaptığı açıklama şunları söyledi:

2 gün önce Parkomat görevlisi buraya geldi. Bana pazartesi günü itibariyle duraklamalarda taviz verilmeyeceğini, en kısa süreli duraklamada bile işlem yapılacağını söyledi. Artık kimseye taviz verilmeyecekmiş.

Benim tepkim ise kimin yerinde kime taviz vermiyorsunuz siz oldu. Neyin tavizi vermiyorsunuz bu yolların tabulu sahibimi siniz ya da kimsiniz bu şekilde taviz vermeyeceksiniz burada ki sıkıntı şu biz paraketeciler olarak perakende çalışan esnaf da duraklamalar oluyor 10 ya da 20 dakikalı kısa süreli işler oluyor adam gelip selam verip içeri oturduğunda bir 5 on dakikalık işi olacak evrağını alacak yada derdini anlatacak alış verişini yapıp çıkıp gidecek. Ben her gelen arabaya iş sahibi olarak para veririmsem zaten bu çok ciddi rakamlar yapar günde buraya en az 8-10 kişi uğradığını düşünsek 25 -30 kişi uğrarda 8- 10 kişinin iş için uğrayacağını düşünürsek bu aylık çok büyük paralar yapar bu parayı benim bütçemin kaldırması mümkün değil.

Bunun için bunu yasal şekilde belirgin şekilde çalışanların inisiyatifiyle değil yani belediye mi karar verecek trafik komisyonu karar verecek ve kurum politikası olup burada duraklamaların 15- 20 dakika olması gerekiyor. Benim işim özel bir durum olmasa 15 dakikadır. Bu vatandaş 10-15 dakikayı burada geçiremeyecekse veya bu bütçeyi işyerine yıkacaksa bizim kar etmemizin imkanı yok sonra sen bir hizmet vermiyorsun ki hangi sektörde var hizmet vermeden para almak kim ne yaparsa yapsın karşılığında bu hizmet vermeli bu sektör bize hizmet vermiyor Sadece kabadayı tavrı ile gerçek mal sahibi gibi ya aracını kaldıracaksın ya gidecek muhabbetiyle gidiyor bu hem bizi rahatsız ediyor hem müşteriyi rahatsız ediyor.

Bir de burada perakende işlerinde önemli düşüşler oldu. İnsanlar uğramıyor gidiyor daha büyük alış veriş merkezlerine ya da orta kısımlara park ediyor bana gelecek adam bu şekilde gelmiyor. Yüzde 3 yüzde dört perakendecilerde düşüş oldu.

Bunun yanı sıra arka sokaklarda savaş var kıyamet kopuyor. Yani bütün araçları çektiler arka sokaklara ön sokakları düzelttik yan sokak da ne olduğundan kimsenin haberi yok tavri ile yaşanıyor herkes gözünü kapatmış yetkililerin aracını çekiyorsun yan sokağa bi bakıyorsun adam aracına pislik dökmüş çay çöpü atmış öteki adam tepki, gösteriyor ne oluyor diye bir sürü olaylar oluyor Bafra`daki sosyal yaşamın gerektiği saygı kayboldu bu parklardan dolayı her kez birbirine hakaret tarzı konuşmaya başladı bura benim evimin altı bura benim sokağım gibi sıkıntılar bunu kesinlikle mülki idare, Trafik komisyonu kim bakıyorsa yetkili kimse çalışanın inisiyatifine değil belirli on beş Dakka yirmi Dakka artık neyse ama 15 dakikanın altında olmamak şartı ile gecende bankaya gittim evrak bıraktım aracımın yanına geldim fiş bırakmışlar çağırdım görevliyi benim gelmemle fişin yazılması yarım dakikalık bir saniye benim evrağı bırakıp gelmem arasın da 3 dakikalık bi zaman var tabi bende tepki gösterdim çalışana bizim derdimiz çalışanla değil insanlar görevini yapıyor.

Ama bunun belediyenin ilgilisinin yetkilisinin belirlemesi lazım vatandaş geliyor ben sana 5 dakika müsaade ederim abi sana diyor sen kimsin bana müsaade edeceksin patronum değilsin amirim değilsin yetkilim değilsin ne demek yani beş Dakka müsaade ederim hakaret vari neyi müsaade edeceksin yolumu sen Deli Dumrul  musun?

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Parkomatta Duraklamalara Taviz Yok içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0