SAMSUN

Pazar Günü Spor Günü

 
 186
Pazar Günü Spor Günü - Samsun Bafra Galip Öztürk Lisesi'nde "Pazar Günü Spor Günü" projesi kapsamında öğrenciler pazar günleri spora başladı
Bafra Haber

 |  - Samsun Bafra Galip Öztürk Lisesi'nde "Pazar Günü Spor Günü" projesi kapsamında öğrenciler pazar günleri spora başladı

Bafra Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önderliğinde okul idaresi tarafından hazırlanan proje kapsamında Samsun İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından okula kondisyon aletleri gönderildi. Okulda oluşturulan kondisyon salonunu ziyaret eden Kaymakam Halis Arslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, kondisyon aletleri hakkında bilgi alarak öğrencilerle sohbet etti.

Kaymakam Arslan yaptığı konuşmada, "Buradaki potansiyeli biliyoruz. Spor yapmak isteyen gençleri de biliyoruz ve buradaki gençlerimizi tehdit eden bazı küçük unsurlarında farkındayız. Onun için bedenen ve ruhen sağlıklı insanlar başarılı oluyor. Vücudumuz sağlansa kafamız da sağlamdır, sağlam kafadan cinayet çıkmaz, hırsızlık çıkmaz, ayyaşlık çıkmaz, kötü niyet çıkmaz, kin çıkmaz. O bakımdan güzel insan olmanın, mükemmel insan olmanın yollarından bir tanesi sağlam bir bedene sahip olmak önemli" dedi.

Öğrenciler de Kaymakam Arslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne teşekkür ederek, "Biz pazar günleri boş vakitlerimizde sokakta geziyorduk, kafelere gidip oturuyorduk, sizin sayenizde burada güzel bir şekilde spor yapma imkanı bulduk" şeklinde konuştular.

Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen ve okul idaresi tarafından hazırlanan projenin amacı öğrencileri Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında ilgi duydukları bir spor branşları ile tanıştırarak spor ortamında bulunmalarını sağlamak. İstismar, şiddet, madde bağımlılığı ve her türlü kötü alışkanlıklardan koruyarak onlara en doğru biçimde spor kültürünü kazandırmak, ruh ve beden sağlığını koruma, geliştirme, kabiliyetleri ölçüsünde spor faaliyetlerine yönlendirmek.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Pazar Günü Spor Günü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0