SAMSUN

Polisin Suçu Önleme Ve Suçla Mücadele Çalışmaları

 
 132
Polisin Suçu Önleme Ve Suçla Mücadele Çalışmaları - Samsun Emniyet Müdürlüğü`nün suçu önleme ve suçla mücadele çalışmaları devam ediyor.
Bafra Haber

 |  - Samsun Emniyet Müdürlüğü`nün suçu önleme ve suçla mücadele çalışmaları devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü, 19-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği suçu önleme ve suçla mücadele çalışmaları hakkında açıklamada bulundu. Açıklamada şu bilgiler verildi: "Kamu düzeninin sağlanması, genel sağlık, genel ahlak ve başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silah, patlayıcı, uyuşturucu madde ve kaçak eşyanın tespiti ile halkımızın güven ve huzurunun sağlanması amacıyla, Asayiş Şube Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlükleri (resmi ve sivil ekipler) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 19-26 Kasım 2015 tarihleri arasında yapılan adli ve önleyici polislik hizmetleri kapsamında; 9 bin 152 kişi, 2 bin 153 araç, 499 motosiklet ve 325 umuma açık istirahat ve eğlence yeri kontrol edilmiştir. 8 bin 932 kişinin GBT kaydı sorulmuştur. 67 aranan şahıs yakalanmıştır. 14 iş yeri hakkında idari işlem yapılmıştır. 194 kişi hakkında Kabahatler Kanunu gereğince idari işlem yapılmıştır. Ayrıca, yapılan çalışmalarda; değişik çap ve markalarda 14 adet ruhsatsız tabanca, 333 fişek, 2 adet av tüfeği, 12 adet kurusıkı tabanca, 68 adet bıçak, 12.06 gram esrar maddesi, 302 adet ecstacy hap, 193.17 gram sentetik kannabinoid maddesi, 1245 paket kaçak sigara, 17 adet kaçak içki, 1 adet sahte 100 TL ve 1 adet çelik yelek ele geçirilmiştir."

Açıklamada ayrıca, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin sağlanması ve suçların meydana gelmeden önlenmesine katkı sağlanması amacıyla, şüpheli şahıs ve olaylar hakkında vatandaşlarımızca ücretsiz aranabilecek 155 Polis İmdat Hattı 24 saat halkımızın hizmetindedir" denildi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Polisin Suçu Önleme Ve Suçla Mücadele Çalışmaları içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0