SAMSUN

Pompa Teorisi Ve Seçimi Eğitimi

 
 554
Pompa Teorisi Ve Seçimi Eğitimi - Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi üyelerine yönelik "Pompa Teorisi ve Seçimi Eğitimi" düzenledi
Bafra Haber

 |  - Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi üyelerine yönelik "Pompa Teorisi ve Seçimi Eğitimi" düzenledi

Oda binasında gerçekleştirilen eğitime 11 makine mühendisi katıldı. Temel tanım ve kavramlar, pompa tipleri, performans parametreleri, benzerlik, kavitasyon, pompa performans karakteristik eğrileri, sistem karakteristik eğrisi, paralel ve seri operasyonlar, pompa tesisatlarında dikkat edilecek hususlar ve pompa tasarımına yönelik hız diyagram analizinden oluşan konu başlıkları ile düzenlenen eğitimin sunumu Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özbey tarafından yapıldı.

"Pompa Teorisi ve Seçimi Eğitimi" ile ilgili açıklama yapan MMO Samsun Şube Başkan Yardımcısı Özkan Er, ekonomik ve sosyal kalkınmanın önemli girdilerinden bir tanesinin enerji olduğunu, ancak enerji kaynaklarının en önemlisini oluşturan petrol, doğalgaz, kömür gibi fosil yakıtların hızla tükenmekte oluşu ve bu kaynakların yol açtığı çevresel sorunların enerji tasarrufu ve enerji verimliliğinin önemini daha da artırdığını söyledi. Elektrik tüketen makineler arasında yapılan bir araştırmada, pompaların yüzde 20 ile birinci sırada geldiğini belirten Er, bu yüzden pompaların uygun seçimi ve kullanımı, borulardaki basınç kayıplarının optimuma getirilmesi, değişken debili sistemlerin ve otomasyonda kullanılan dizayn sistemlerinin iyileştirilmesi yolu ile elde edilecek enerji tasarrufunun yüzde 30 civarında olabileceğini kaydetti.

Özkan Er, düzenlenen eğitimler ile pompa üretimi, tasarımı ve işletiminde görev almakta olan makine mühendisleri üyelerinin mesleki birikimlerinin artırılmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Pompa Teorisi Ve Seçimi Eğitimi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0