VEFAT

Raylı Sistem Hayal Ama Hayal Ötesi Değil

 
 278
Raylı Sistem Hayal Ama Hayal Ötesi Değil - Ali İhsan senin amacın ne anlamış değilim. Diğer haber sitelerine baktığımda müjde tramvay hattı Bafra`ya uzanacak diyor. Sen ayrı yazmışsın. Lütfen yorumumu onayla ve cevap yaz.
Bafra Haber

 |  - Ali İhsan senin amacın ne anlamış değilim. Diğer haber sitelerine baktığımda müjde tramvay hattı Bafra`ya uzanacak diyor. Sen ayrı yazmışsın. Lütfen yorumumu onayla ve cevap yaz.

Yukarıdaki soru bir Bafra Haber takipçisi tarafından soruldu ve cevap yazmam istendi.

Doğrudur, Bafra Haber dışında neredeyse tüm Samsun ve Bafra Basını "Bafra`ya Raylı Sistem Müjdesi" verdi. 

Bafra Haber ne menem bir site ki, bu asrın müjdesini, karlı dağın rüzgarı şeklinde duyurdu.

Samsun ve Bafra Basınının; Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz`ın, hazırlıklı konuşmasının ardından "Bafra`ya raylı sistem müjdesi" vermesinin amacını anlamak lazım değil.

Yusuf Ziya Yılmaz`ın ve basının amacı belli.

Yusuf Ziya Yılmaz siyaset yapıyor, basın sansasyon peşinde koşuyor.

Yılmaz Bafra`ya raylı sistem müjdesi vermek isteseydi bu müjdeyi bir hafta önce Bafra`da verirdi.

Çarşamba`da, Çarşambalılar Derneğinde yaptığı yaklaşık 11 dakikalık konuşmanın son 1 dakika 20 saniyelik bölümünde raylı sistem konusuna değinen Yılmaz, üniversiteye çıkacak olan tren ile Çarşamba tarafındaki raylı sistem çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

Şimdi gelelim Bafra konusuna...
Yılmaz, Samsun`un Doğu istikametindeki çalışmalardan sonra Batı istikametindeki çalışmalardan söz etmek amacıyla 10 saniyelik bir konuşma yaptı.

Bu kısa konuşmasında, Samsun`un Batı istikametini göstermek amacı ile , "...Aynı şekilde Taflan istikametine de hattın uzatılması ile ilgili yani Bafra tarafına da uzatılması ile ilgili talepler de proje aşamasında, proje hazırlıkları yapıyoruz." dedi.
Muhtemelen Çarşambalıların Taflan`ı bilemeyeceği düşüncesi ile Bafra şeklinde açtı.

Bu konuşmadan biz Bafra`ya raylı sistem müjdesi çıkaramadık. Siz çıkardıysanız helal olsun.

Yusuf Ziya Yılmaz bir siyasetçi.
11.13`te yaptığı konuşmanın ardından, 11.44`te Facebook hesabında bir açıklama dahi yapıldı. Açıklamada, "İlk kez Çarşambalılar Derneği`mizin kahvaltısında açıklıyorum. Üniversiteye çıkaracağımız raylı sistemimizi Havaalanı Çarşamba, Taflan ve Bafra`ya da ulaştıracağız. Şimdiden proje hazırlıklarına başladık." ifadeleri yer aldı.

Takdir edersiniz ki, bu tür kişilerin sosyal medya hesaplarını danışmanları yönetir.
Yılmaz`ın, önündeki notlardan yararlanarak yaptığı planlı konuşmada söylemediği şeyler yaklaşık 30 dakika sonra Facebook hesabından yazıldı.
Varın, bunun hesabını siz yapın.

Yusuf Ziya Yılmaz`ın konuşmasını kelimesi kelimesine çevirdik, videoyu da yazının altına ekledik.
Ben kısaca özetleyeyim:
1- Önce tren üniversiteye çıkacak
2- Yaklaşık 2 sene sonra Tekkeköy Havaalanı arası çalışmalar başlayacak
3- Daha sonra Çarşamba Havaalanı arası yapılacak
4- Taflan`a doğru uzayacak.
Bu arada Taflan`dan kasıt ne onu da yazayım. 
Hafif raylı sistemin Polis Meslek Yüksekokuluna kadar uzaması planlanıyor. Bunun için de altyapı çalışmaları tamamlanmak üzere. 
Samsun`a giderken ana yolun sağı ve solundaki servis yollarına dikkat edin.

Bafra`ya raylı sistem gelmesini kim istemez ki...
Hatta Samsun`un bir ucundan diğer ucuna, Terme`den Yakakent`e tren hattı yapılmasını istemez misiniz?
Ancak bunlar şu anda hayal ama hayal ötesi değil.

Bafra Haber,
insanların hayallerini proje diye, müjde diye verecek bir haber sitesi değil.

Eğer öyle olsaydı, yıllar önce zamanın milletvekili Ahmet Yeni`nin daha 1`si yapılmadan, 2`sini ıskalayarak, 3. fakülteyi müjdelemesini, allayarak pullayarak, "Bafra`ya 3. fakülte" diye servis ederdik.

Ali İhsan
6 Şubat 2017, Bafra


İşte Yusuf Ziya Yılmaz`ın konuşma metni:

ÇARŞAMBA`DAKİ KONUŞMA
4 Şubat 2017 saat 11.13
İtibari ile Çarşamba`da Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneğinin geleneksel kaynaşma toplantısındaki konuşması.

Üniversitemizin, aslında öğrencilerinin Samsun`a olan ulaşımları ile ilgili sıkıntılarını hafifletmek için de bazı tedbirler düşünüyoruz. 
Biliyorsunuz raylı sistemi Tekkeköy`e kadar getirdik. Raylı sistemin aslında havaalanına kadar gelmesi gerektiği yönünde talepler vardı. 
Ama bu arada üniversite öğrencilerinin, üniversiteye çıkamama gibi taleplerinin daha acil ve daha öncelikli bulduk. Yeni Rektör bu konuyu bizden hassaten rica etti ve gücümüzü oraya yönelttik ve şu anda üniversite altına kadar ulaşmış olan trenleri üniversiteye çıkarma yönünde bir çalışmayı başlatmak üzereyiz. 

Hemen bunun akabinde inşallah, yani üniversiteye kadar trenler çıktıktan sonra muhtemelen 2 sene sonra Havaalanı Tekkeköy arasındaki bağlantı devam edecek. 

Ama tabi onu takip eden zaman içerisinde de Çarşamba`ya kadar hafif raylı sistemin uzatılması ile ilgili çalışmaları yapıyoruz. 

Aynı şekilde Taflan istikametine de hattın uzatılması ile ilgili yani Bafra tarafına da uzatılması ile ilgili talepler de proje aşamasında, proje hazırlıkları yapıyoruz. 

Ama havaalanı ile Çarşamba arasında proje hazırlıklarımız yoktu şimdi havaalanı ile Çarşamba arasındaki proje hazırlıklarımızla da ilgili talimatları verdik. O hazırlıklar şimdiden başladı.

FACEBOOK`TAKİ 2. AÇIKLAMA
4 Şubat 2017 11.44 
İlk kez Çarşambalılar Derneği`mizin kahvaltısında açıklıyorum. Üniversiteye çıkaracağımız raylı sistemimizi Havaalanı Çarşamba, Taflan ve Bafra`ya da ulaştıracağız. Şimdiden proje hazırlıklarına başladık.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Raylı Sistem Hayal Ama Hayal Ötesi Değil içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0