ULUSAL

Rus Komutanlar Bu Soruyu Cevaplayamadı

 
 136
Rus Komutanlar Bu Soruyu Cevaplayamadı - Genelkurmay`da Rus komutanlara uçaklara yapılan uyarı dinletildi. `Pilotlar niye yanıt vermedi` sorusuna ise Ruslar bir açıklama getiremedi.
Bafra Haber

 |  - Genelkurmay`da Rus komutanlara uçaklara yapılan uyarı dinletildi. `Pilotlar niye yanıt vermedi` sorusuna ise Ruslar bir açıklama getiremedi.

Türk Hava Sahası`nda düşürülen savaş uçağı ile ilgili Moskova`dan sert açıklamalar gelmesine rağmen, diplomatik ve askeri görüşmelerde Rus tarafının Türkiye`nin tezlerinin hiçbirine yanıt veremediği ortaya çıktı. Bunun son örneği Genelkurmay Karargâhı`nda yaşandı. Genelkurmay Karargâhı`ndaki bilgilendirme sırasında Rus komutanlara, pilotlarına yapılan tüm uyarı anonsları dinletilerek, "Pilotlarınız bizi duyduğu halde hiçbir çağrımıza cevap vermedi. Neden sessiz kalındı" diye soruldu. Rus komutanlarsa, bu soru karşısında hiçbir cevap veremedi. Rusya`nın, düşürülen savaş uçağının ardından Türkiye`ye yönelik sert açıklamalarına karşın Ankara soğukkanlı diplomasiye devam ediyor. İyi niyet göstergesi olarak Rus tarafı ile bilgilendirme çerçevesinde görüşmeler sürdürülüyor. Son olarak Rus ataşeler Genelkurmay`a davet edildi.
`DUYMADILARSA ONLARIN HATASI`

Görüşmede, uçak düşürülme hadisesinin düşmanca yapılmış ya da Rusya`yı hedef alan gibi müdahale olmadığı vurgulandı. Türkiye`nin Suriye`den gelecek her hava aracına karşı daha önce ilan ettiği angajman kurallarının Rusya tarafından da bilindiği hatırlatıldı. Uçağın vurulduğu anda milliyetinin bilinmediği, 10 kez tekrarlanan çağrılara cevap verilmemesi üzerine angajman kurallarının uygulandığı hatırlatıldı. İyi niyet göstergesi olarak da Rus pilotların bulunması için yoğun gayret gösterildiği belirtildi. Rus yetkililer ise sorulara yanıt veremezken, Moskova kaynaklı iddiaları da ispatlayamadılar. Özellikle, Rus basınında çıkan ve kurtulan pilota ait olduğu belirtilen "Uyarı duymadık" iddialarının ise gündeme gelmediği öğrenildi. Askeri yetkililer bu iddialar için, "Eğer duymama gibi bir durum varsa burada sorumlu olan Türkiye değil Rus tarafıdır. Dolayısıyla hata da Rus uçaklarında olur" değerlendirmesinde bulundu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Rus Komutanlar Bu Soruyu Cevaplayamadı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0