SİYASET

Saadet Partisinden İsrail`e Kınama

 
 1085
Saadet Partisinden İsrail`e Kınama - Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Öcal, "Kürecik`i kapatın Israil`i kör edin" dedi.
Bafra Haber

 |  - Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Öcal, "Kürecik`i kapatın Israil`i kör edin" dedi.

 

Gazze`yi 10 gündür ağır bombardıman altında bırakan Siyonist terör devleti İsrail, önceki gece ise kara harekâtına başladı. Kadın-çocuk demeden önüne gelen herkese vahşet uygulayan terör devletine en sert tepki yine Saadet Partisinden geldi.

Siyonist Devlet`in kara harekâtını ve son on gündür yaptığı vahşeti kınayan Saadet Partisi Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal, "İsrail Bir Terör Devletidir. Yıllardır işgal ettiği topraklarda ve etrafında terör estirmekte ve hiç çekinmeden terörünü sürdürmektedir. Filistin`in tapuları bizdedir. Filistin`in tapuları bizdeyse bize Filistin`e kendi memleketimiz gibi sahip çıkmak düşer. Türkiye basit sözlerle değil, bu meselede taraf olan, Filistin`in tapularına sahip bir ülke olarak caydırıcı girişimlerde bulunması ve icraat yapması gerekiyor" diye konuştu.

Filistin, Kuru Lafla Savunulmaz

İktidar mensubu bakanların da açıklamalarını bir bir aktaran Öcal, Başbakan Erdoğan`ın "˜Son nefesimize kadar Filistin`i savunmaya devam edeceğiz. Susan bu zulmün ortağıdır` sözlerini de eleştirdi. Öcal, "Peki sonuç? Katliamların dozajı artarak devam ediyor. Evet, susmak zulme ortak olmaktır. Ancak başka şekillerde de zulme ortak olunuyor unutmayalım" dedi.

Öcal, 12 Yıllık Desteği Maddeler Halinde Sıraladı

Öcal, 12 yıllık AKP iktidarı döneminde İsrail`in iştahının kabardığını ve canavarlaştığını da sözlerine ekleyerek, AKP`nin İsrail`e verdiği desteği tek, tek açıkladı:

"Bölgesel Kürt yönetiminin petrollerinin Türkiye üzerinden İsrail`e satışına vesile oldunuz. İsrail`i ziyaret ettiniz ama Gazze`ye "˜gideceğim` deyip gitmediniz.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez`i TBMM`de konuşturup, milletvekillerine zorla alkışlattırdınız. İktidarınız döneminde Türkiye`nin İsrail`le ticaret hacmini tarihinin en yüksek seviyesine çıkardınız. Türkiye`de hiçbir iktidarın müsaade etmemesine rağmen 2010 yılında İsrail`in OECD`ye girişine onay verdiniz.

İktidarınız döneminde Manavgat Nehri`nden İsrail`e su satışına ilişkin Türkiye ile İsrail arasında anlaşma imzaladınız.

Ocak 2004`teki ABD ziyareti sırasında Amerikan Yahudi Komitesi`nden "cesaret madalyası" aldınız ve bu madalyayı alan Yahudi olmayan tek isim olma özelliğine sahipsiniz. Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin 49 yıllığına İsrailli şirkete verilmesine itiraz edenleri "Yahudi düşmanlığı" yapmakla suçladınız.

İsrail`in güvenliğini sağlayan Kürecik Radar Üssü`nün ev sahipliğini üstlendiniz,

Aralık 2012`de İsrail`in NATO çalışmalarına katılmasına onay verdiniz"

İşte Filistin İçin Yapılması Gerekenler Listesi

Saadet Partisi Bafra İlçe Başkanı Öcal, konuşmasının son kısmında ise yapılması gerekenleri bir bir saydı: Bu mesele lafla geçiştirilecek bir şey değildir. Lafla geçmez. Aksiyon gerek.

Milletimiz iş istiyor iş, laf değil! İcraat istiyor. Etkisiz naralara karnı tok. Lütfen milletin gazını almayın.

Marifet otel lobilerinde "˜one minute` deyip sonra "˜sözüm moderatöreydi` diyerek özür dilemekte değil.

Marifet İsrail`in operasyonuna karşı caydırıcı bir güç oluşturmak ve yaptırımlarla dur demekte,  harekete geçmektedir.

Gazze için İsrail`i lanetlemek, kınamak önemlidir. Ancak devlet dediğin ya diplomasi yapar ya da askeri destek gönderir.

Türkiye İsrail`e karşı ciddi şekilde uluslararası diplomasi oluşturmalıdır. Uluslararası kuruluşlar derhal harekete geçirilmeli, yaptırımlar planlanmalı ve icraata geçilmelidir.

İsrail güçten anlar. Güçlü bir çıkış yapılması lazım.

Libya`da hiç BM veya NATO kararı olmadan Fransa haçlılara öncülük etmiş ve siz de bir Müslüman ülke hükümeti olarak peşlerine takılmıştınız. Şimdi bir Müslüman ülkenin öncülük yapması lazım. Şimdi siz de İslam ülkelerine öncülük edin. Suriye`deki savaş çığırtkanlığı tavrınızdan çok ama çok önemli bir adım olacaktır.

Türk Silahlı Kuvvetleri`ne bağlı Afganistan ve dünyanın diğer yerlerinde konuşlandırılmış askerin Gazze`de görevlendirilmesi için acil çalışma başlatılmalı.

İsrailli diplomatlar derhal ülkesine gönderilmelidir.

İsrail ile askeri, ticari, siyasi ve kültürel tüm anlaşmalar derhal askıya alınmalı ve hatta iptal edilmelidir.

Kürecik`teki radar üssünün faaliyetini derhal durdurup İsrail`i körleştiriniz.

Arap Baharı`nda ve öncesinde stratejik ortaklık yaptığınız dostlarınızı askeri müdahaleye davet ediniz, safınızın Gazze`den yana olduğunu gösteriniz.

Bütün bunlara ilaveten Büyük İsrail`in gerçekleşmesinin temel hedef olduğu Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanlığı`ndan derhal istifa ediniz.``dedi.

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Saadet Partisinden İsrail`e Kınama içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0