SAMSUN

Sağlık İçin Daha Yeşil Türkiye

 
 625
Sağlık İçin Daha Yeşil Türkiye - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ağaçlandırma ve Doğal Yaşam Topluluğu, Terme Meslek Yüksekokulu'nun(MYO) bahçesini ağaçlandırdı
Bafra Haber

 |  - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ağaçlandırma ve Doğal Yaşam Topluluğu, Terme Meslek Yüksekokulu'nun(MYO) bahçesini ağaçlandırdı

Doğal yaşamın geliştirilmesine ve çevre ve doğal yaşam bilinci oluşturmaya yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyen OMÜ Ağaçlandırma ve Doğal Yaşam Topluluğu, "Sağlık için Daha Yeşil Türkiye" sloganıyla OMÜ Terme Meslek Yüksekokulu'nun bahçesini ağaçlandırdı.

Amaçlarının, daha yeşil ve çevre dostu bir yaşam bilincine sahip toplum olma yolunda ilerlemeyi sağlamak olduğunu belirten Ağaçlandırma ve Doğal Yaşam Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Ergin Öztürk şunları söyledi: "Çalışmalarımız, toplumun tüm katmanlarını kapsayacak şekilde bir çevre ve doğal yaşam bilinci oluşturmaya yöneliktir. Bu kapsamda 'Sağlık için Daha Yeşil Türkiye' sloganıyla Terme MYO bahçesinin ağaçlandırma etkinliğimizi organize ettik. Amacımız fidanlar dikerek geleceğimize yatırım yapmak, daha yeşil ve çevre dostu bir yaşam bilincine sahip toplum olma yolunda ilerleme sağlamaktır. Bu çerçevede çorbada bizim de birazcık tuzumuz olursa mutlu olacağız. Bu gün burada dikilen fidanları önemsiyorum. Ancak etkinliklerimizde asıl önemsenmesi gereken; suya düşen damlaların suda oluşturduğu halkalar misali, ağaçlandırma, yeşil alan, doğal yaşam, insan ve çevre sevgisinin yurt sathına yayılmasıdır. Her işin başı sevgi olduğu için, bizim etkinliklerimizdeki fidan dikim sevgisinin yeşererek gelecekte daha yeşil, daha çevreci ve daha sevgi dolu bir Türkiye'nin oluşmasına katkı sağlayacağını umuyorum."

Öztürk konuşmasında, projenin başlangıcından bu yana fidan dikilecek alanların kazılması, fidan temini gibi konularda önemli katkı sağlayan OMÜ Orman ve Çevre Düzenleme Müdürlüğü'ne ve Terme MYO personeline de teşekkür etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Sağlık İçin Daha Yeşil Türkiye içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0