SAMSUN

Şahin: "Ekonomik Kalkınma İçin İhracat Önemli"

 
 65
Şahin: "Ekonomik Kalkınma İçin İhracat Önemli" - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, ekonomik kalkınmanın sağlanması ve yüksek milli gelire sahip olmanın kilit noktalarından biri ve hatta en önemlisinin ihracat olduğunu söyledi
Bafra Haber

 |  - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, ekonomik kalkınmanın sağlanması ve yüksek milli gelire sahip olmanın kilit noktalarından biri ve hatta en önemlisinin ihracat olduğunu söyledi

Samsun TSO ve Türk Eximbank Samsun İrtibat Bürosu tarafından, ihracatın geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla "Türk Eximbank Kredileri ve Sigorta Programları Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Toplantı öncesi konuşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, "Ekonomik kalkınmanın sağlanması ve yüksek milli gelire sahip olmanın kilit noktalarından biri ve hatta en önemlisi ihracattır. İhracata dayalı büyüme stratejisini benimseyen ve bölgesinin en gelişmiş şehri olan Samsun, Karadeniz havzasına açılan bir kapı ve deniz, hava, kara, demiryollarının kesiştiği aynı zamanda bir ticaret ve sanayi şehridir" dedi.

İllerden yapılan ihracatın artırılması, bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağladığını ifade eden Şahin, "Bu nedenle, Samsun için ihracat odaklı bir kalkınma modeli ile çalışılması gerektiği benimsenmektedir. Bu bağlamda şu ana kadar odamız tarafından da önemli çalışmalar yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir. Gerçekleştirdiğimiz önemli çalışmalardan biri olan 'Samsun İhracat Stratejisi ve Eylem Planı' firmaların ihracata ilişkin devlet yardımlarına erişim, bankacılık işlem maliyetlerinin yüksekliği, ihracat kredilerine erişim, bilgi noksanlığı ve ihracatla ilgili kamu kurumları ile yetersiz ilişkiler konusunda problemlerin var olduğunu ortaya koymuştur. Türk Eximbank'ın ise çalışma alanı ve amacının söz konusu problemlerin çözümünü de içinde barındırdığı açıktır. Bu düşünceden hareketle şehrimizde Türk Eximbank'ın bir iletişim noktasının olması yönünde çalışmaları 2013 yılında başlattık. 2014 yılında ihracatçı üyelere yönelik olarak Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan'ın katılımı ile Türk Eximbank Bilgilendirme Toplantısı'nı düzenledik ve ardından ihracatçılara çok uygun faiz koşullarıyla kredi sağlayan ve ihracatın gelişmesine önemli katkı sağlayan Türk Eximbank'ın Samsun irtibat bürosunu 1 Aralık 2014 tarihinde odamız binasında hizmete girmesini sağladık" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Eximbank Ankara Bölge Müdürü Funda Baydar ve Türk Eximbank Ankara Sigorta Bölge Müdürü Özlem Coşkun, katılımcılara Türk Eximbank İhracat Kredileri ve Türk Eximbank İhracat Kredi Sigortaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Şahin: "Ekonomik Kalkınma İçin İhracat Önemli" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0