BAFRA

Şahinler Çetesi Operasyonunun Yeni Detayları Ortaya Çıktı

 
 11440
Bafra Haber

 |  - İSTANBUL (İHA) - Kamuoyunda “Şahinler Grubu” olarak bilinen çeteye yönelik 41 kişinin gözaltına alındığı "Borç Kapatma" çetesi operasyonunun detayları ortaya çıktı. Mehmet Şahin’in yönettiği suç örgütü içerisinde ayrı çeteleşme olduğu, kurulan örgütlerin başında olan Hasan Akdeniz’in ise firari olduğu belirlendi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 ilde operasyon düzenlenmiş, çete lideri Mehmet Şahin dahil 41 kişi şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmıştı. İstanbul, İzmir, Muğla, Ankara, Ordu, Bartın ile Samsun’da 16 ruhsatsız tabanca, 660 mermi, 2 av tüfeği, 3 çelik yelek ile muhtelif miktarda uyuşturucu ve nakit paranın ele geçirildiği operasyonla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyona ‘Borç Kapatma’ çetesi adının verildiği öğrenildi. Yakalanan çete üyesi 41 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

Çete içerisinde ayrı çete oluşmuş

Mehmet Şahin’in yönettiği suç örgütü içerisinde ayrı çeteleşme olduğu, kurulan örgütlerin başında Hasan Akdeniz’in olduğu ve şu anda firari olduğu, çetenin finansörlüğünü yapan Salih Yiğiner’in ise yakalandığı ve diğer firari ismin Uğur Vergili olduğu öğrenildi. Çetenin örgütün korkutucu gücünü kullanarak iş adamlarından ticaret süsü vererek yağma ve gasp yaptığı, alınan paranın karşılığında değerinin çok altında başka bir gayrimenkul ile borcu kapatmaya zorladığı, bu teklifi kabul etmeyen iş adamlarını tehdit ettiği belirlendi.

İş adamlarına gayrimenkul teklifi

"Borç Kapatma" çetesi, piyasada borçlu şirketleri tespit ederek alacaklara yönelik yaptıkları araştırmada iş adamlarına yağma yaparak alacakları miktarların çok çok altında gayrimenkul vererek borç kapattıkları belirtildi. Bir başka yöntem olarak ise örgüt üyelerinin piyasada değeri yüksek lüks otomobil, lüks yat, lüks villa gibi menkullerin bir kısmını ödeme yaparak aldıkları, geri kalan büyük kısmını ise örgütün ismini kullanarak borcun çok çok altında bir değerde İstanbul Ataköy’deki Nef 22 inşaat projesi ve inşaat halindeki muhtelif diğer projelerden gayrimenkul vereceklerini söyleyip, daha sonra da iş adamlarına gözdağı vererek tehdit ettikleri öğrenildi.

Şahinler Çetesi Operasyonunun Yeni Detayları Ortaya Çıktı

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Şahinler Çetesi Operasyonunun Yeni Detayları Ortaya Çıktı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 15
User defaultYorum Id: 190760
04 Ekim 2023
22:29
  • Yorum Id: 190760
  • 04 Ekim 2023
  • 22:29

Evindeki ailesine para yok cekip sokakta med icin uc bes capulcuya guzellik yapip ot ismarlayan plastik delikanlilar ilcesi bafra.

User defaultYorum Id: 190576
02 Ekim 2023
21:16
  • Yorum Id: 190576
  • 02 Ekim 2023
  • 21:16

Muhtelif miktarda uyuşturucu yakalandı yanlış bir ihbar neden diyeceksiniz o muhtelif miktarda dediğiniz uyuşturucu olmayan bir ağrı kesiciyi haber yaparak saygı değer büyüğümüz sedat şahin reisin ve dosyalarının böyle kirletme hakkınız yok çünkü biz uyuşturucuya karşıyız bunu bilmeniz gerek en basit örneği hacı çapan cinayeti hacı çapan dediğiniz şahsiyet istanbul'da nizipli bir uyusturunu baronunu saygi değer amcam mehmet tosun ve tosun sulalerinin ne konuda suç dediğiniz şeyi ne konuda olduğuna bakın bu arada sedat amcami ve mehmet tosun amcamın ellerinden öper saygıyla selamlıyorum bu siteye şimdi diyeceğim o haberi kaldırın yoksa haber yapıcak duruma gelemezsin şimdi saygı değer sitenin sahibine sesleniyorum eğer bu dediğimi gaye almazsan beni heryerde bulabilirsin ben naci şükür irtibata gecebilersin bunu okuyan herkese gönülden hayırlı akşamlar dilorum son satırlarımi yazarken sizi allah'a emanet ediyorum.

Cevap
  • Yorum Id: 190677
  • 04 Ekim 2023
  • 12:42

Sedat abiyle konunun ne alakasi var . yeni liderlige soyunan kisi ve yegenlerinin yaptiklari onu baglamaz . zaten duyarsa direk kendi vericektir cezalarini yaninda barindirmiycaktir . ama yalaka cok oldugu icin gercek dost degil yalamalar yakin duruyor kimyasala yol verenler lider olamaz .

Daha Fazla Cevap Göster
User defaultYorum Id: 190594
03 Ekim 2023
09:57
  • Yorum Id: 190594
  • 03 Ekim 2023
  • 09:57

Bu millet haber okumayı bilmiyor. görsele göre yorum yapıyor. halbuki bafrada balıkta satılıyor ama yeterli derecede omega 3 alamıyorlar. iha haberidir diye yazmış hala dandik dandik konuşanlar var. bu tiplerin eline hergün emekliye zam haberi yapan gazeteyi vereceksin akşama kadar mal mal okuyacak , yine bi nane anlamayacak :)

Daha Fazla Yorum