GÜNDEM

Samsun Add`den Eğitim Bir-sen`e Eleştiri

 
 282
Samsun Add`den Eğitim Bir-sen`e Eleştiri - ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, Eğitim Bir-Sen`in eğitim müfredatlarından inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersinin çıkarılması, din dersinin İslami ağırlıklı olmak üzere birinci sınıftan itibaren verilmesi önerileri üzerine yazılı basın açıklaması yayımladı.
Bafra Haber

 |  - ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, Eğitim Bir-Sen`in eğitim müfredatlarından inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersinin çıkarılması, din dersinin İslami ağırlıklı olmak üzere birinci sınıftan itibaren verilmesi önerileri üzerine yazılı basın açıklaması yayımladı.

"Ancak unutulmamalıdır ki, Türk Milli Eğitim Sisteminin temelinde Atatürk İlke ve Devrimleri bulunmaktadır ve eğitim müfredatı, Atatürksüz, Cumhuriyetsiz ve devrimsiz olamaz" diyen Dr. Işık Özkefeli`nin Eğitim Bir-Sen`i sert bir şekilde eleştirdiği basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

MEB`in tüm eğitim kademelerinde müfredatın yenilenmesi çalışmalarında sona gelindiğini duyurmasının ardından, hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir- Sen) kendi müfredat önerilerini açıkladı.

50 akademisyen ve 400 öğretmen tarafından hazırlandığı belirtilen raporda, ortaokul ve lise müfredatlarından inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersinin çıkarılması, din dersinin İslami ağırlıklı olmak üzere birinci sınıftan itibaren verilmesi önerileri yer aldı.

Siyasal iktidarın kadrolaşmasını yürüten, iktidarla birlikte eğitim politikalarına şekil veren ve sık sık karma eğitime son verilmesi tartışmalarını gündeme getiren Eğitim Bir-Sen`in bu girişimi Cumhuriyetle hesaplaşma adımlarının yeni bir parçasıdır. Atatürk ilke ve inkılaplarına, demokratik, bilimsel ve laik eğitime açıkça meydan okumaktır.

Ülkemizin gündeminden düşmeyen terör olaylarının yanı sıra, günlerdir çocuklara yönelik taciz olayları da gündemin ilk sıralarında yer almaktadır. Her gün gelen şehit haberleri, toplumun içini kanatırken, her türlü iğrençliklerin bir bir ortaya çıktığı çocuklara yönelik taciz ve tecavüz olayları da, toplumu derinden sarsmaktadır. "Dindar nesil yetiştireceğiz" söylemi ile laiklik ilkesinden sapılarak, dinci bir merkeze oturtulan günümüzdeki eğitim sistemi ile bu toplumun ileri gidemeyeceği de bir gerçektir.

Ülke gündeminde ilk sıralarda olan dini vakıf ve cemaat evlerinde yaşanan cinsel istismarlar hakkında hiç ses çıkarmayanların; Atatürk`ü ve Atatürkçülüğü hedef alan açıklamalar yapması dikkat çekicidir. Bu kesimin Cumhuriyetle hesaplaşmak gibi düşüncesinin varlığı herkesçe bilinen bir gerçektir. "Kemalist ideoloji müfredattan kaldırılsın" söylemi de bunlardan biridir. Kemalist ideoloji; Türkiye Cumhuriyeti ulus devleti, parlamenter sistemin ta kendisidir. Yeni Anayasa Tuzağı ve Başkanlık Sisteminin karşısında Kemalist ideolojiyi engel görenler de bellidir.

Her defasında Atatürk ve milli bilincimizin temeli olan; Cumhuriyet kazanımlarını çeşitli yalan ve entrikalarla küçük düşürmeye çalışarak ulusal bütünlüğümüzün bozulmasına hizmet etmiş olan bu zihniyet bugün de eğitim sistemimize; İslam âlemini batağa götüren aklı, bilimi dışlayan din eksenli eğitim anlayışını yerleştirmeye çalışmaktadır.

Ancak unutulmamalıdır ki, Türk Milli Eğitim Sisteminin temelinde Atatürk İlke ve Devrimleri bulunmaktadır ve eğitim müfredatı, Atatürksüz, Cumhuriyetsiz ve devrimsiz olamaz. Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`e ve ulusun diğer manevi değerlerine bağlı nesil yetiştirme amacına uygun ders kitapları hazırlanması başta Anayasaya ve Milli Eğitim Temel Kanunu`na göre zorunluluk teşkil etmektedir.

Çağdaş dünya ülkesi olmanın öncül kaynağının akıl ve bilim olduğunu her fırsatta haykıracağız. Yarınlarımızın çalınmasına, çağdaş uygarlık yolundaki mücadelemizin engellenmesine asla izin vermeyeceğiz. Cumhuriyetimizin aydınlanma felsefesine, kurucu değerlerine, Anayasamıza, kanunlara ve en önemlisi, akla, bilime, tüm çağdaş değerlere aykırı olan bu öneriyi ret ediyoruz.

Eğitim-Bir-Sen`i bir defa daha uyarıyoruz ve Milli Eğitim Bakanlığı`na sesleniyoruz: Atatürk`ün dediği gibi: "TARİH YAZMAK, TARİH YAPMAK KADAR MÜHİMDİR; YAZAN YAPANA SADIK KALMAZSA DEĞİŞMEYEN HAKİKAT İNSANLIĞI ŞAŞIRTAN BİR HAL ALIR.``

Gençlerimizi Atatürk ilkelerinin yol göstericiliğinde eğitmek, Milli Eğitim Temel Kanunu`nun gereğidir. Sizi hem kanunlara uymaya, hem de tarihsel gerçeklere sadık kalmaya davet ediyoruz.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Add`den Eğitim Bir-sen`e Eleştiri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0