SAMSUN

Samsun Bir İlke Daha İmza Atacak

 
 461
Samsun Bir İlke Daha İmza Atacak - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 4 Ekim'de açıklayacağı seçim beyannamesinin ardından hafta başında meşale şehir Samsun'da yapacağı mitingle AK Parti'nin seçim çalışmalarına başlayacağını belirterek, "Buradan bismillah deyip yeniden yola çıkıyoruz" dedi
Bafra Haber

 |  - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 4 Ekim'de açıklayacağı seçim beyannamesinin ardından hafta başında meşale şehir Samsun'da yapacağı mitingle AK Parti'nin seçim çalışmalarına başlayacağını belirterek, "Buradan bismillah deyip yeniden yola çıkıyoruz" dedi

İstiklal ve istikbalin meşale şehri Samsun'un Türk tarihi ve siyaseti açısından önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, "Gazi Mustafa Kemal, Milli Mücadeleyi 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattı. Samsun'dan yakılan kıvılcım tüm Türkiye'yi sardı. Onca yokluk ve sefalete rağmen birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yurdumuzu düşmandan kurtardık. Cumhuriyeti ilan ettik, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurduk. Halkımızın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığına giden yola Samsun'dan çıktı. Samsun'dan başlayan ve Türkiye'yi kuşatan milli irade, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yaptı. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ise göreve gelir gelmez ilk ziyaretini ve toplu açılış törenini Samsun'da yaptı. Dahası son mahalli seçimlerde de 18 belediye başkanlığının 17'sini AK Parti kazandı. 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşmak için çıktığımız bu kutsal yolculukta 1 Kasım'da yapılacak genel seçimde Samsun'a ve Samsunlular'a güvendiğimizi bir kere daha tekrarlamak isterim. Cumhurbaşkanımızı, Başkanımızı en iyi şekilde ağırlayan ve iradesini en iyi şekilde sandığa yansıtan Samsun ve Samsunlular hiçbir zaman bizi mahcup etmedi. Allah'ın izniyle biz de Samsun'u ve Samsunluları hiçbir zaman mahcup etmedik, etmeyeceğiz. 19 Mayıs ruhunu ölümsüzleştirmek için çıktığımız bu kutsal yolculukta bizlere destek veren hemşehrilerime teşekkür ediyor, şükranlarını sunuyorum." diye konuştu.

"BİSMİLLAH DİYEREK SAMSUN'DAN YOLA ÇIKIYORUZ"

Tüm Türkiye'de olduğu gibi AK Parti'nin Samsun'da da hizmetlerinin aralıksız devam edeceğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun 4 Ekim Pazar günü açıklayacağı seçim beyannamesinin ardından önümüzdeki haftanın başında Samsun'da yapacağı ilk miting için hazırlıklarımızı tamamladık. Başbakanımızın buradan vereceği seçim startıyla AK Parti kadroları 'Bismillah' deyip yine Türkiye yollarına düşecek. Tarihe tanıklık ederek yine bir ilke imza atacak Samsun'dan başlayacak milli iradenin şahlanışı bütün Türkiye'ye yayılacak ve AK Parti yine tek başına iktidar olacak. AK Parti'nin kuruluşundan bu yana geçirdiği 3 yerel, 4 genel seçim ve 2 referandum ile 2014 yılında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminde milli iradeyi en iyi şekilde sandığa yansıtan Samsun'un yeri bizim için ayrı bir önem arz ediyor. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Doğu Karadeniz Bölgesel Gelişme Planı(DOKAP) kapsamında gerçekleştirilecek 10 milyar 369 milyon liralık yatırımlardan en büyük payı Samsun alıyor. Bölgesel kalkınma politikalarının en önemlilerinden biri olan ve 2014 -2018 döneminde uygulanacak bu proje, Samsun'un sahip olduğu kaynakların en verimli şekilde değerlendirilmesini sağlayacak. Hemşehrilerimin gelir düzeyi ve yaşam kalitesi yükselirken ulusal düzeyde ekonomik gelişme ve sosyal istikrar hedeflerine katkıda bulunacak. DOKAP bunlarla da sınırlı değil; yeşil çevreyle turizm geliştirilecek, deniz kirliliği ve tarımsal kirlilik önlenecek, tarım ve hayvancılık geliştirilecek, enerji dağıtım ve üretim alt yapıları iyileştirilecek, okul öncesi okullaşma oranı yüzde 70'e çıkarılması için 525 adet yeni derslik yapılacak. 19 Mayıs Üniversitesi yeni imkan ve binalarla donatılacak. KYK yurt kapasiteleri arttırılacak. Havza İhtisas OSB başta olmak üzere inşaatı devam eden yatırımlar tamamlanacak. Samsun-Kalın hattı sinyalizasyon yenilemeleri sürdürülürken, Hızlı tren hattı ile ilgili çalışmalar hızlandırılacak." şeklinde konuştu.

GENÇLİĞİN VE SPORUN MARKA KENTİ SAMSUN

Bakan Çağatay Kılıç, başında bulunduğu Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Samsun'da spor ve gençlikle ilgili birçok projeye imza attığına işaret ederek, "Türkiye'nin en büyük gençlik Merkezi İlkadım ilçesinde yapılacak. Havza Gençlik Merkezinin proje çalışmalarını bitirdik. Diğer ilçelerdeki gençlik merkezleri sayısını da artırmayı planlıyoruz. Samsun'da spor alt yapısını geliştirmek için yaptığımız çalışmalar artarak devam edecek. Ladik Kayak Eğitim Merkezi, Vezirköprü Kamp Eğitim Merkezi, 2 adet Kapalı Yüzme Havuzu, Çok Amaçlı Spor Salonu, Buz Pateni Salonu ve Samsun Stadyumu'nun inşaatları büyük oranda tamamlandı. Mevcut spor tesislerinin modernizasyon ve bakım onarım ihtiyaçları giderilecek. Alaçam, Asarcık ve Tekkeköy ilçe tipi spor salonlarının yapımı tamamlandı. Ayvacık ve Salıpazarı ise tamamlanmak üzere. Samsun'a buz pateni salonu da yapacağız. Kısacası Samsun, büyük işlerin, büyük yatırımların şehri olacak. Samsun, Başbakanımızın da söylediği gibi bir 'Meşale Şehri' olacak" ifadelerini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Bir İlke Daha İmza Atacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0