SAMSUN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz:

 
 504
Samsun Büyükşehir BelediyeBaşkanı Yusuf Ziya Yılmaz: - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ev sahipliğini yaptığı Salıpazarı ilçesindeki toplu iftar programına katıldı
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ev sahipliğini yaptığı Salıpazarı ilçesindeki toplu iftar programına katıldı

İftar yemeğinde hemşerilerine teşekkür edip Ramazan Bayramlarını kutlayan Başkan Yılmaz, hükümetin başarılı ekonomik politikaları sonucunda enflasyonun tek rakamlı hanelere indiğini hatırlatarak, Türk yatırımcıların parasını değerlendirmede artık tedirginlik yaşamadığını söyledi.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nın koordinasyonunda, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla verilen toplu iftar yemeği Salıpazarı meydanında yapıldı. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Emine Karaçuha Yılmaz, AK Parti Salıpazarı İlçe Başkanı Yücel Kaya, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, ilçe koordinatörleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar öncesinde Salıpazarlı hemşerileri ile kucaklaşarak ayaküstü sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bayanlarla hatıra fotoğrafı çektirip çocukları sevdi. 5 yaşındaki Eda Kuzu isimli kız çocuğunun konuşmasına hayran kalan Başkan Yılmaz, küçük Eda'yı uzun süre severek kendisine bebek hediye etti.

İftarın ardından ilçe halkına hitap eden Başkan Yılmaz, ''Ramazan'ın ilk gününden itibaren bütün ilçelerimizde buna benzer iftar sofralarında buluştuk. Son olarak Alaçam'daki iftar soframızda hemşerilerimizle birlikte olacağız. Bu akşamı bizimle paylaştığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bu akşam Ramazan'ın ruhuna, anlamına ve manasına bu kadar uyum sağlayan bir ortam, kompozisyon olamazdı. Bir araya geldik. Karşılıklı oturup önümüze konan bir tas çorbayı bir dilim ekmeği birlikte paylaştık. Allah hepinizden razı olsun. Ramazan'ın paylaşma ve iletişim ruhuna olan bu güzelliğini bize yaşattınız.Allah tekrarını nasip etsin. Pazartesi günkü Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum. Allah Ramazan sofralarında ve bayramlarında bizi bir araya getirsin. Allah sağlık sıhhat içinde evlerimizde çocuklarımızla ve ailemizle birlikte huzur içinde bir gelecek nasip etsin'' dedi.

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a Salıpazarlılardan destek isteyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, ''Ramazan Bayramı'ndan sonra hepinizin bildiği gibi Cumhurbaşkanlığı seçimimiz var. Başbakanımızı ilk turda inşallah Cumhurbaşkanı seçerek Cumhurbaşkanlığı makamına taşıyacağız. Bunun için de elinizden geleni yapmanızı, bu duyarlılık içinde olmanızı, gereken şeyleri gereken yerlerde konuşmanızı rica ediyoruz'' diye konuştu.

Türkiye'nin kalkınan müreffeh bir ülke olma yolunda koşar adım ilerlediğini dile getiren Başkan Yılmaz, ''Dünya'nın her tarafında bir takım sıkıntılar, problemler varken Türkiye adeta bir güvenlik ve huzur adası konumunda. Kalkınma yarışında Dünya'nın en gelişmiş ülkeleriyle yarışır durumda. Dünya'nın 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefine koşar adım ilerliyor. Zaman zaman geriye yaslanıp geleceğe yönelik ufuk çizgisine daldığımda bu günleri gösterdiği için Allah'a hamdediyorum. Türkiye 15 sene önce enflasyonun yüzde 60'lar yüzde 80'ler seviyesinde olduğu umutsuz bir Türkiye idi. Merkez Bankası bu gün enflasyon hedefini açıkladı, yüzde 7.5 civarında. Yani enflasyon tek rakamlı hanelere indi. Türk yatırımcısı, insanı artık tedirgin değil. Üç kuruşu olan insan 'Aman bu parayı bir yerlere yatırayım' diyordu. Bu gün ise parası seneye pul olacak endişesi içinde değil. Ülkemizde bir güven sorunu yok elhamdülillah. Bu noktaya gelmek kolay olmadı. Bu olay, Başbakanımızın büyük mücadelesi sonunda gerçekleşti. Bize düşen ise 10 Ağustos'ta gereğini yapmaktır. Bize düşen adeta birbirimizle yarışır derecede çalışmak, vatanımıza, memleketimize, milletimize faydalı olmak için mücadele etmektir'' ifadelerini kullandı.

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ın yanına gelen 5 yaşındaki Eda Kuzu, iftar sofrası başında Başkan Yılmaz ile sohbet ederek, ''Başkan dede, sen Başbakan mısın?' diye sordu. Başkan Yılmaz ise ''Kuzum. Ben Başbakan değilim. Başbakanımız şuan Mersin'de. Ben Büyükşehir Belediye başkanıyım ve seni çok sevdim. Sen de beni çok sev, tamam mı ?"diyerek küçük Eda'yı öptü.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz: içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0