GÜNDEM

Samsun Eğitim Bir-sen`den Basın Açıklaması

 
 120
Samsun Eğitim Bir-sen`den Basın Açıklaması - Bafra İsmail Ahıskalı Eğitim Merkezinde meydana geldiği iddia edilen sendikal çalışma engellemesine bir açıklama da Samsun Eğitim Bir-Sen Başkanlığından geldi.
Bafra Haber

 |  - Bafra İsmail Ahıskalı Eğitim Merkezinde meydana geldiği iddia edilen sendikal çalışma engellemesine bir açıklama da Samsun Eğitim Bir-Sen Başkanlığından geldi.

Samsun Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Nejdet Güneysu yazılı basın açıklaması yayımlayarak Bafra şubesini destekledi.

Samsun Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Nejdet Güneysu`nun basın açıklaması şu şekilde:

İşini yapamayanlar yine çamur ve iftira peşinde koşuyor.

Eğitim-Bir-Sen olarak daha sonra görev yerlerine gitmek üzere Samsun`da göreve başlayan 610 Aday Öğretmen Meslektaşlarımıza öncelikle aramıza Hoş geldiniz diyoruz. Her aday öğretmenimiz bulundukları okulda ziyaret ediyor, sendikamızı tanıtıyoruz. 

Bafra Eğitim-Bir-Sen yönetimimiz bu çalışmalarımız doğrultusunda İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezinde ziyarette bulunuyor, Bu sırada Ahmet Gencay bu ziyaretten rahatsız olmuş ve "Buranın sahibi benim, burada benden izinsiz sendika çalışması yapamazsınız, derhal burayı terk edin, aksi takdirde emniyeti çağırıp sizi attırırım, burayıterk etmezseniz sizi bu odaya kitlerim " diyerek arkadaşların sendikal çalışmalarına engel olmuştur.

Anlaşılan bu arkadaş okul müdür olmuş ama sendikaların Kurumlardaki sendikal çalışmaları ve sorumlulukları ile ilgili bilgi sahibi olmamış. Üye olduğu Eğitim-İş de söz konusu Okul müdürüne yetki ve sorumluluklarını hatırlatması yerine bu sorumsuzluğa ve saldırgan tavır destek olarak; güya sendikal tavır almıştır.

İdeolojik ihtiraslarını sendika üzerinden yürütmek isteyenlere her zaman ve her yerde dur demeye devam edeceğiz.

Söz konusu okul müdürü ile ilgili sendikamız gerek adli gerekse idari suç duyurusunda bulunmuştur. Bafra Eğitim Bir Sen yönetiminde bütün arkadaşların işlerini en iyi şekilde yaptıklarından hiç şüphemiz yoktur. İlimize gelen aday öğretmenlerin sorunları ile ilgili hiçbir çalışma yapmayan Eğitim İş, Eğitim Bir Sen in çalışmalarını karalamakta öğretmenlerimizin haklarını savunan Sendikamıza üye olmalarından rahatsız olmaktadır. Biz yaptığımız işin doğruluğuna kalitesine inanıyoruz. Aday öğretmenlerimizin ve bütün eğitim çalışanlarının Eğitim Bir Sen` e üye olmalarını bekliyoruz.

Eğitim Bir Sen de baskı yok, ayrımcılık yok, ideolojik kavga yok sadece sendikal bilinci koruyarak üyelerimize ve tüm eğitim çalışanlarına hizmet vardır.

Sendikal çalışmaları engelleyen bu tür okul müdürlerini ve destekçi sendikaları şiddetle kınıyoruz. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Eğitim Bir-sen`den Basın Açıklaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0