SAMSUN

Samsun İl Afet Ve Acil Durum Raporu

 
 443
Samsun İl Afet Ve Acil Durum Raporu - Samsun Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Raporu'nu açıkladı
Bafra Haber

 |  - Samsun Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Raporu'nu açıkladı

İl Afet ve Acil Durum Raporu açıklamasında, 'kıyı kesimlerde akşam saatlerine kadar yağmur ve karla karışık yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışı, iç kesimlerde ise aralıklı kar yağışlı geçmesi beklendiği' bildirildi.

Çığ tehlikesine karşı vatandaşlara uyarılarda bulunan raporda, "İç ve yüksek kesimlerde kuvvetli, kıyı kesimlerde ise hafif ve orta kuvvette buzlanma ve don olayı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı yani zirai don, karayolu ulaşımında aksamalar gibi dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Mevcut kar tabakasının üzerine yağacak taze kar yağışı nedeniyle yüksek ve eğimli kesimlerde çığ tehlikesi bulunduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir" denildi.

Samsun ve ilçelerinde toplam 112 km yolun kar ve tipi nedeniyle kapalı olduğunu ifade edilen raporda şu bilgileri verildi: "Alaçam-Kızlan il yolu, Bafra-Kolay-Çakıralan il yolu, Samsun-Asarcık-Kavak il yolu, Kavak-Mahmutbeyli il yolları ile birlikte toplam 112 km il yolu kar ve tipi nedeniyle kapalıdır. Ayrıca Tekkeköy'de 15 mahalle, Çarşamba'da 25 mahalle, Terme'de 17 mahalle, Salıpazarı'nda 17 mahalle, Alaçam'da 7 mahalle olmak üzere toplam 81 mahallede enerji kesintisi bulunmaktadır. 19 Mayıs, Canik ve Bafra ilçelerinde 1'er, Alaçam, Salıpazarı, Ladik ve Kavak ilçelerinde 3'er, Terme ilçesinde de 2 mahalle yolu olmak üzere toplam 17 mahalle yolu kapalı olup, kapalı tüm mahalle yollarında çalışmalar devam etmektedir."

Ağır tonajlı araçların gruplar halinde salınmaya başlandığını belirtilen raporda, "19 Şubat 2015 tarih ve 09.30 saat itibariyle 3 sefer karşılıklı olarak iptal olmuş olup, havalimanı uçuşlara açıktır. Samsunport dışındaki iskelelere ve şamandıralara hava şartları nedeniyle gemi yanaştırılmamaktadır. 19 Şubat 2015 tarih ve 10.00 saat itibariyle Samsun-Ankara karayolu Çakallı mevkisinde çift taraflı olarak 200'e yakın ağır tonajlı araç bekletilmektedir. 15-20 dakikada bir bekletilen araçların grup grup yola çıkmasına izin verilmektedir" bilgilerine yer verildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun İl Afet Ve Acil Durum Raporu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0