SAMSUN

Samsun 'Kar'a Teslim

 
 691
Samsun 'Kar'a Teslim - Samsun Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Raporu'nu açıkladı
Bafra Haber

 |  - Samsun Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Raporu'nu açıkladı

İl Afet ve Acil Durum Raporu açıklamasında, "Yer yer yoğun 20 cm ve üzeri olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçmesi beklenmektedir. Etkili kar yağışı yarın sabah saatlerine kadar sürecek. Sıcaklık Samsun merkezde 0 ile 1 derece arasında, iç kesimlerde ise -2 ile -8 derece arasında seyredecek. Gecenin en düşük sıcaklığı Samsun'da 0 derece olarak tahmin edilmektedir" denildi.

Açıklanan raporda saat 16.00 itibariyle durum hakkında şu bilgiler verildi: "Kar yağışının bölge genelinde zaman zaman yoğun olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. İç ve yüksek kesimlerde kuvvetli, kıyı kesimlerde ise hafif ve orta kuvvette buzlanma ve don olayı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (zirai don, karayolu ulaşımında aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kar kalınlıkları: Atakum 11 cm, Ladik merkez 35 cm, Ladik Kayak Merkezi 100 cm, Samsun Meteoroloji Radar (Şenyurt Mahallesi) 50 cm, Vezirköprü 10 cm, Havza 12 cm, Kavak 15 cm, Salıpazarı 10 cm, Ayvacık 10 cm, Asarcık 20 cm, Terme 12 cm ve Çarşamba 2 cm.

Kapalı karayolu mevki ve km'si: Alaçam-Kızlan-Çerçiler 24-39 km, Bafra-Kolay-Çakıralan-Havza 40-85 km'ler arası kar ve tipi nedeniyle karayolu ulaşımına kapanmıştır. Samsun il sınırları içerisinde Devlet ve il yollarının tamamında kar mücadelesi ekipleri tarafından kar ve buz çözme çalışmaları yapılmaktadır.

Enerjisiz köy ve trafo sayısı: Alaçam'da 9 mahallede enerji yoktur.

Kapalı ve çalışma yapılan mahalle yolu sayısı ve km'si: 19 Mayıs ilçesinde 4 mahalle, Ayvacık, Canik, Havza ve İlkadım ilçelerinde 1'er mahalle, Vezirköprü ilçesinde 2 mahalle, Ladik ilçesinde 3 mahalle olup toplam 13 mahalle yolu kapalı durumdadır.

AFAD koordinasyonunda müdahale edilen ihbar sayısı: 17 Şubat 2015 tarih ve saat 08.00 itibari ile 16 ihbar bulunmaktadır. 5 adet mahsur kalma, 5 adet trafik kazası ve 6 adet diğer konulu ihbarlardır. Olaylardan toplam 12 kişi etkilenmiştir.

Hava ve denizyolu ulaşım durumu: Havayolu ulaşımında 18 Şubat 2015 tarih ve saat 15.30 itibariyle 3 sefer karşılıklı olarak iptal olmuştur. Havalimanı uçuşlara açıktır. Denizyolu ulaşımında ise, Samsunport dışındaki iskelelere görüş mesafesi 100-150 metre olduğu için limana gemi giriş ve çıkış kılavuz kaptanlığınca durdurulmuştur.

18 Şubat 2015 tarih saat 09.00 itibariyle İl Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Samsun-Ankara karayolu Adalar mevkisinde 150 araç, tekeli kantar mevkisinde 200 araç ve Havza Üniversite kavşağında 2 km uzunluğunda çift şerit ağır tonajlı araçlar Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince bekletilmektedir. Bekletilen araç sürücülerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Samsun Kızılay Şubesi tarafından yiyecek ve içecek dağıtımı yapılmıştır."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun 'Kar'a Teslim içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0