SAMSUN

Samsun Türkiye'de Golf Alt Yapısına Sahip 4. İl Olacak

 
 211
Samsun Türkiye'de Golf AltYapısına Sahip 4. İl Olacak - Karadeniz'in en büyük metropol kenti Samsun'a turizmin yanında büyük ekonomik katkı sağlayacak Golf Sahası Projesi, Türkiye Golf Federasyonu tarafından kabul gördü
Bafra Haber

 |  - Karadeniz'in en büyük metropol kenti Samsun'a turizmin yanında büyük ekonomik katkı sağlayacak Golf Sahası Projesi, Türkiye Golf Federasyonu tarafından kabul gördü

Proje için Samsun'a gelen Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bürokratik işlemlerin süratle tamamlanması halinde 1.5 yıl içinde projeyi hayata geçirebileceklerini kaydetti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı'na hazırlık sürecini de dikkate alarak Türkiye Golf Federasyonu'na Çarşamba ilçesinin Akçatarla köyündeki 600 dönüm araziyi önermişti. Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte önerilen alanda incelemelerde bulunan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, hem iklimin hem de alanın golf sporu için çok uygun olduğunu söyledi.

GOLF TÜRKİYE'YE YILDA 160 MİLYON EURO BIRAKIYOR

Golfü Samsun'a kazandırmak için uzun süredir uğraş verdiklerini hatırlatan federasyon Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Golf alt yapısıyla ilgili Samsun'da 2-3 senedir yoğun olarak çalışıyoruz. Daha önce Bafra ve Çarşamba'da başka yerlere de bakıp inceleme yapmıştık. Bugün baktığımız arazinin de golf için uygun olduğunu söylemişlerdi. Gelip inceledik. Gerçekten de uygun bir arazi. Samsun'un özelliği her şeyden önce Antalya'dan farkı iklimidir. Çünkü Antalya'da yüksek sıcaklık ve yüksek nem var. Golf de 42 derecede rahatlıkla yapılabilecek bir spor değil. 5-6 saat sürüyor. Ayrıca Haziran'dan eylülün ilk haftasına kadar golf oynamak pek mümkün değil. Bu nedenle Samsun önem kazanacak. Bittikten sonra da burası en az 3-4 ulusal ve uluslararası müsabakaya ev sahipliği yapabilir. Beni asıl ilgilendiren tarafı Samsun'a, Samsunlu gençlere, ortaokul ve üstü derecedeki öğrencilere golfü sevdirmektir. Antrenman sahası da bu amaç için inşa edilecek. İşin turizm boyutu var ama neresinden bakarsak bakalım işin ekonomik boyutu da yüksek. Dünyada hiç bir spor yok ki golf kadar para kazandırsın. Buna futbol da dahildir. Golf Türkiye'ye yılda 160 milyon euro para bırakıyor. İşin bürokrasi erken biterse projeyi 2 yıl içinde bitirebiliriz" dedi.

SAMSUN, GOLF ALT YAPISI OLAN ŞEHİRLER KATEGORİSİNE GİRECEK

Tüm dünyada prestiji yüksek golf sporunu Samsun'a da kazandıracak olmanın heyecanını yaşadığını dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Golf sadece bir spor organizasyonu olmaktan öteye popülaritesi, turizmi ve sosyal etkisi çok yüksek bir spor. Bu tesis ile birlikte Samsun, golf alt yapısına sahip şehirler kategorisine girecek. Bu bölge turizm ve sportif değer kazanacak. Spor, konaklama ve bunun dışında diğer hizmet sektörüne ilişkin müthiş değer içeren hareketler başlayacak. Bu hareketlerin hepsi bizi heyecanlandırıyor. Projenin hayata geçmesiyle golf ilk kez Karadeniz'e gelmiş olacak. 81 il içinde golf alt yapısına sahip olan şehir sayısı 2 veya 3 tür. Dolayısıyla böyle bir prestij elde edeceğiz. Bütün ön hazırlıklarını, teknik alt yapı, planlama, erişim ve değerini yükseltecek olan diğer donatıları süratle yapacağız. Bunun yanında Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nun yanındaki 260 dönüm dolgu alanının 100 dönümünde de golf antrenman sahası yapacağız. Antrenman sahasının inşası Samsun'daki çocuklarımıza, gençlerimize golf sporunu tanıtıp sevdirecek ve popülaritesini yükseltecek bir başlangıç olacak. Bunların tamamlanarak hayata geçmesiyle Samsun, 2017 eylülünde golf alt yapısına sahip şehirler kategorisine girecek" şeklinde konuştu.

Samsun Valisi İbrahim Şahin de "İlimize golf sahası kazandırmak için başlattığımız çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu gün incelemelerde bulunduğumuz alanın elverişli olduğunu gördük. Buradaki muhtarlarımızla gerekli toplantıları yaptık, onların onayını ve desteğini aldık. Bu vesile ile yapılacak yatırım sonunda bu bölge önemli bir değer kazanacak. Burada ileriki tarihlerde butik otellerin de yapılabilme şansı olacak. Böyle bir sahanın olmasının Samsun'a değer katacağı inancındayım. Bu tesis tamamlandığında yurt içinden, yurt dışından ve ülkemizde bulunan yabancı ülke vatandaşları golf oynamak için buraya gelecekler. Gerekli onaylar alındıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'ın katılımı ile Golf Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantısı yaparak, bu alanın golf sahası yapılması ile ilgili ilanını gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Türkiye'de Golf Alt Yapısına Sahip 4. İl Olacak içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0