SAMSUN

Samsun'a Hızlı Tren Müjdesi

 
 3038
Samsun'a Hızlı Tren Müjdesi - Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun açıkladığı 62. Hükümet Programı`nda Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale hızlı demiryolu yapımının yer alması güzergahta bulunan iller tarafından memnuniyetle karşılandı.
Bafra Haber

 |  - Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun açıkladığı 62. Hükümet Programı`nda Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale hızlı demiryolu yapımının yer alması güzergahta bulunan iller tarafından memnuniyetle karşılandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 62. Hükümet Programı`nı kamuoyuna açıkladı. Başbakan Davutoğlu`nun açıkladığı hükümet programında; Samsun ve bölgenin en büyük taleplerinden bir tanesi olan demiryolu konusu da yer aldı.
Davutoğlu, 62. Hükümet Programı`nı açıkladığı konuşmasında, hızlı demiryolu hatları ve bunlara yönelik gar inşası yapım çalışmalarına devam ettiklerini belirtti ve "˜Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale hızlı demiryolu hatlarının yapım çalışmalarına başlayacaklarını` söyledi.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu ve Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ortak bir açıklama yaparak, TR83 Bölgesi`nin kalkınmasına ve gelişmesine hayli katkı sağlayacak olan demiryolu yatırımının 62. Hükümet Programı`na alınmasından dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu`na teşekkür ettiler.
Murzioğlu ve Başaranhıncal yaptıkları yazılı açıklamada, "Bölgemizin kalkınması açısından önemsediğimiz demiryolu yatırımının gerçekleşeceğine dair bugüne yapılmış en net açıklama, Sayın Başbakan tarafından bugün yapılmıştır. Samsun-Amas ¬ya-Çorum-Kırıkkale-Ankara demiryolu hattımızın yapılacağını açıklamasından dolayı Sayın Başbakanımıza teşekkür ederken, gelişmelerin bundan sonra da tarafımızca takip edileceğinin bilinmesini isteriz. Konu ile ilgili daha önce hazırlayarak kamuoyunun bilgisine sunduğumuz görüşlerimiz ve raporlarda da beyan ettiğimiz üzere bölgemize inşa edilecek demiryolu hattı, kısa süre içerisinde kendisini amorti edecek ve bölgemizin gelişmişlik düzeyini daha yukarı noktalara çekecektir" dediler.
Salih Zeki Murzioğlu ayrıca, Samsun`un demiryolu talebinin TSO`nun önemli gündem maddelerinden biri olduğunu belirterek, "Demiryolu talebimiz bugün hükümet programına alınmışsa, bunun arkasında gerek Gençlik ve Spor Bakanımızın, gerek iktidar partisi milletvekillerimizin, gerekse muhalefet partisinin milletvekilleri ve parti mensuplarının konuya vermiş oldukları destek bulunmaktadır. Samsun iş dünyası adına başta Sayın Başbakanımız olmak üzere demiryolu talebimizin hükümet programına girmesine vesile olan bütün siyasi partilerimizin temsilcilerine, bürokratlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'a Hızlı Tren Müjdesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0