SAMSUN

Samsun'da 42 Adet Boğa Dağıtıldı

 
 89
Samsun'da 42 Adet Boğa Dağıtıldı - Samsun'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, DOKAP kapsamında çiftçilere 42 adet simental ırkı damızlık boğa dağıtımı yaptı
Bafra Haber

 |  - Samsun'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, DOKAP kapsamında çiftçilere 42 adet simental ırkı damızlık boğa dağıtımı yaptı

Havza hayvan pazarında gerçekleşen törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Resul Karakuş, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Orhan Şanlı, teknik elemanlar ve çiftçiler katıldı.

Tören öncesi konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Resul Karakuş, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yılında uygulamaya konulan Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında, damızlık erkek hayvan alımına yüzde 80 hibe desteklemesi yapılmaktadır. Bu kapsamda 2014 yılında boğa alımı için 207 çiftçimiz müracaat edip 168 çiftçimizin talebi onaylanmış olup, boğa teminindeki güçlük nedeniyle şimdiye kadar 29 çiftçimizin boğası teslim edilebilmiştir. 2014 yılında boğa alımı projesi için müracaat edipte boğaları temin edilemeyen 42 çiftçimize Ladik ilçesine 3 adet, Vezirköprü ilçesine 9 adet, Havza ilçesine 12, Bafra ilçesine 14 adet ve Alaçam ilçesine 4 adet olmak üzere toplam 42 baş yüzde 80 hibe destekli simental ırkı damızlık boğa Havza hayvan pazarında dağıtılmıştır" dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Resul Karakuş, "Proje kapsamında dağıtılan damızlık boğaların maliyeti yaklaşık 420 bin TL'dir. Damızlık boğalar için ödenen paranın yüzde 80'i olan 336 bin TL, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hibe olarak, yüzde 20'si ise yetiştiriciler tarafından karşılanmıştır. Projenin başladığı 2014 yılından bugüne kadar toplam 71 adet damızlık boğa dağıtımı gerçekleşmiş olup, bakanlığımızca çiftçimize 553 bin 600 TL yüzde 80 hibe desteği sağlanmıştır. Dağıtımı yapılan damızlık boğaların gerekli test ve aşıları yapılarak ilimiz yetiştiricilerine teslim edilmiştir. Dağıtılan damızlık boğaların ilimiz yetiştiricimize ve ilimize hayırlı olmasını dileriz" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da 42 Adet Boğa Dağıtıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0