SAMSUN

Samsun`da Adli Yıl Açılışı

 
 362
Samsun`da Adli Yıl Açılışı - Samsun Barosu Başkanı Av
Bafra Haber

 |  - Samsun Barosu Başkanı Av

Kerami Gürbüz, 2015-1026 adli yılı açılışında yaptığı konuşmada, "Artık bu ülkede gözyaşı istemiyoruz" dedi.

Samsun Barosu 2015-2016 adli yılı açılışı için Atatürk Anıtı`nda tören düzenledi. Anıta çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra baro binasında basın açıklaması yapıldı.

Acılı, buruk ve hüzünlü bir adli yılı açılışı yaptıklarını belirten Kerami Gürbüz, "Son 20 gün içerisinde Samsunlu ya da Samsun`da görev yapmış 4 kardeşimizi şehit verdik. Böyle bir ortamda vatandaşlarımızın güvenlik problemi her şeyin üstüne çıkıyor. Hukuktan ve demokrasiden taviz vermeden, milli birlik ve bütünlüğümüzü de zedelemeden gerçekleşecek bir çözüme ihtiyacımız var. Artık bu ülkede gözyaşı istemiyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık 35 yıldır aynı acıları yaşamış bir toplumun fertleri olarak bunu istemenin en yasal hakları olduğunu belirten Gürbüz, "Ayrıca böyle bir ortamda yeni bir seçime gidiyoruz. Bu seçim döneminde iktidarı ile muhalefeti ile siyaset kurumu, kendini gözden geçirerek, sevgiyi, birliği, kardeşliği ikame edecek bir üslup ve yöntemi tercih etmek zorundadır. Genel seçimlerin hemen ardından her türlü ideolojiden olabildiğince arındırmış, demokratik hukuk devletinin temelini oluşturacak, aynı zamanda 77 milyon vatandaşımızı kucaklayan bir Anayasa`yı yürürlüğe koymak gündeme alınmalıdır. Bugün "˜1 Eylül Dünya Barış Günü` ancak dünyanın çeşitli yerlerinde kitlesel öldürmeler devam etmektedir. Savaşın son bulduğu, masum insanların can vermediği bir dünyayı tahsis etmek için biz hukukçulara çok büyük görevler düşmektedir. Savaşı yok edip barışı getirecek dil hiç şüphesiz sevgi ve hukuk dilidir. Bu dili de en iyi hukukçuların özellikle de avukatların kullanacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun`da Adli Yıl Açılışı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0