GÜNDEM

Ayb'den Raylı Sistem İhalesine Onay Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz: "Avrupa Yatırım Bankası İhaleyi Onayladı" "Raylı Sistem İnşaatına Temmuz Ayında Başlanıyor" "Proje Mesafesini 1.2 Kilometre Daha Uzatıyoruz"

 
 63
Ayb'den Raylı Sistem İhalesine Onay Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz: "Avrupa YatırımBankası İhaleyi Onayladı" "Raylı Sistem İnşaatına Temmuz Ayında Başlanıyor" "Proje Mesafesini 1.2 Kilometre Daha Uzatıyoruz" - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 156 milyon euroluk 'Hafif Raylı Sistem Projesi'nin ihalesini 65 milyon euro kredi verecek olan Avrupa Yatırım Bankası'nın(AYB) onayladığını açıkladı.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 156 milyon euroluk 'Hafif Raylı Sistem Projesi'nin ihalesini 65 milyon euro kredi verecek olan Avrupa Yatırım Bankası'nın(AYB) onayladığını açıkladı.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezindeki tren istasyonu ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasına 16.5 kilometre mesafede inşa edilecek olan 'Hafif Raylı Sistem Projesi Yapım İşleri ve Müteahhitlik Hizmetleri' için 2 bölüm halinde gerçekleştirilen ihale sürecinin 5 Mayıs'ta tamamlandığını hatırlattı.
106 milyon euro ile Alsim Alarko Ansaldobreda Konsorsiyum'mun en düşük teklif verdiği ihalenin 02 Haziran itibariyle onaylandığına dair Avrupa Yatırım Bankası'ndan bilgi aldıklarını belirten Yılmaz, projenin temelini temmuz ayı içerisinde atmayı planladıklarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmasını beklediklerini kaydetti.
Projenin otogar, sebze, balık hali gibi şehrin önünde duran kütlelerin kaldırılmasına yönelik çalışmalara öncelik verildiğini için geciktiğini ifade eden Yılmaz, projenin üçe bölündüğünü, 35 milyon euro 16 adet tren, 35 milyon euro yol ve alt yapı, 35 milyon euroluk kısmını ise elektronik, mekanik ve sinyalizasyon sistemleri gibi projelere ayrıldığını dile getirdi. Projenin Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan tren istasyonu yerine, 1.2 kilometre daha uzatarak Belediyeevleri Kavşağı, Bandırma Müzesi önünden başlatılması için girişlerinin olduğunu belirten Yılmaz, "Projenin genişletilmesiyle ilgili yeni planlamalar yapılıyor. Proje bulvar üzerinden Yaşardoğu Spor Salonu, Atatürk Kültür Merkezi önünden, Gençlik Caddesi'ni takiben eski Bafra Garajı, Maliye Lojmanları istikametinden OMÜ'ye ulaşacak. Gençlik Parkı'nın oradan üst geçit, Ankara-Samsun Karayolu keşişim noktası ile Veteriner Araştırma Enstitüsü'nün bahçesinden alt geçit yapılacak" dedi.
Katı Atık Projesi hakkında da bilgi veren Yılmaz, Aşağıavdan Köyü'nde 20 yıl ihtiyacı karşılayacak 10 milyon euro değerinde tesis yapıldığını, normal atıklara almaya başladıklarını, geri dönüşümü evlerden sağlayarak 20 yıllık dolum süresini uzatmaya çalışacaklarını kaydetti. Yılmaz, 2. Bulvar yapımı için kamulaştırma bedeli olarak 11.1 milyon YTL ödeme yapıldığını da sözlerine ekledi.
  • BafraHaber Yorum
  • Ayb'den Raylı Sistem İhalesine Onay Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz: "Avrupa Yatırım Bankası İhaleyi Onayladı" "Raylı Sistem İnşaatına Temmuz Ayında Başlanıyor" "Proje Mesafesini 1.2 Kilometre Daha Uzatıyoruz" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0