SAMSUN

Samsun'da Doğal Afetlere Hazırlık Çalışmaları

 
 409
Samsun'da Doğal Afetlere Hazırlık Çalışmaları - Samsun Valiliği tarafından doğal afetlere hazırlık çalışması kapsamında 19 Mayıs ve Ladik ilçelerinde yapı envanterleri çıkarıldı, 'Samsun Deprem Stratejisi ve Eylem Planı' hazırlandı, 'Ladik İlçesi Konteynır Kenti' kurulması çalışmaları tamamlandı
Bafra Haber

 |  - Samsun Valiliği tarafından doğal afetlere hazırlık çalışması kapsamında 19 Mayıs ve Ladik ilçelerinde yapı envanterleri çıkarıldı, 'Samsun Deprem Stratejisi ve Eylem Planı' hazırlandı, 'Ladik İlçesi Konteynır Kenti' kurulması çalışmaları tamamlandı

Doğal afetlere karşı alınan önlemlerle ilgili bilgi veren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 19 Mayıs ve Ladik ilçelerinde yapı envanterinin belirlenmesi çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Aksoy, "19 Mayıs ilçesi yerleşim birimlerindeki bütün yapılar (konut, ticarethane, ahır vb.) yerinde tespit edilerek sayısallaştırılmış, bölgenin yapı envanteri çıkarılmış, afet senaryoları hazırlanmıştır. Kayıp tahminine altlık oluşturması, müdahaleye yönelik analizlerin yapılması ve kapasitenin sorgulanması bakımından büyük önem arz etmektedir. 19 Mayıs ilçesinde ayrıca 1/25.000 ölçekli topografik haritaları 3 boyutlu hale getirilmiştir. MTA'dan temin edilen heyelan envanter haritalarının yerinde gözlemsel tespitlerle desteklenmesiyle, literatürdeki yöntemler kullanılarak ilçe genelinde heyelan duyarlılık haritası üretilmiş, elde edilen heyelan duyarlılık haritası ile kritik ve büyük bütçeli tesislerin planlanması aşamasında risk ve mühendislik ekonomisi açısından uygunluk sorgulaması yapılabilecektir" dedi.

SAMSUN DEPREM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI

Vali Aksoy, 19 Mayıs ilçesi tecrübelerinden yararlanılarak 2. çalışma bölgesi olan Ladik ilçesinde de yerleşim bölgesindeki bütün yapıların yerinde tespit edilerek sayısallaştırıldığını, bölgenin yapı envanterinin çıkarıldığını belirtti.

Samsun Deprem Stratejisi ve Eylem Planı'nın hazırlandığını da kaydeden Vali Aksoy, "2013-2023 dönemini kapsayan Samsun Deprem Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanmıştır. Eylem planı ile depremlerin neden olabileceği fiziksel, ekonomik, sosyal, çevresel zarar ve kayıpları önlemenin veya etkilerinin azaltmanın ve depreme dirençli, güvenli, hazırlıklı ve sürdürülebilir yeni yaşam çevreleri oluşturması hedeflenmektedir" diye konuştu.

LADİK İLÇESİ KONTEYNIR KENTİ

Ladik İlçesi Konteynır Kenti çalışmalarının tamamlandığını bildiren Samsun Valisi Aksoy, "2011 Van depremi sonrasında afetzedelerin geçici iskanında kullanılan 178 konteynır, Ladik ilçesine transfer edilmiştir. Konteynır kentin kurulması için planlama çalışmaları tamamlanmış ve arsa tahsis çalışmaları yapılmıştır" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da Doğal Afetlere Hazırlık Çalışmaları içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0