SAMSUN

Samsun'da Gaziler Günü Törenle Kutlandı

 
 284
Samsun'da Gaziler Günü Törenle Kutlandı - Samsun'da 19 Eylül Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı
Bafra Haber

 |  - Samsun'da 19 Eylül Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Programa Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril, askeri, mülki erkan, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Törende şeref defterini imzalayan Vali Hüseyin Aksoy, "Büyük Atatürk Sakarya Meydan Muharebesi'nde gösterdiğiniz kahramanlık sonucu şahsınıza TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde mareşallik rütbesiyle birlikte gazilik unvanının verilişinin 93. yıl dönümü ve Gaziler Günü'nü anmak üzere huzurunuzdayız. Yüce Türk milletimizin tarihi geçmişten bugüne gurur duyduğumuz üstün zaferlerle doludur. Bu zaferleri vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimize ve gazilerimizin varlığına borçluyuz. Biz bu varlığın değerlerine, asaletine ve karakterlerinin sağlandığına inanmış milletin evlatlarıyız. Hür, bağımsız ve başı dik olarak yaşayan bu millet yazdığı kahramanlıklarla tarihe damgasını vuran şehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman minnetle ve şükranla anacaktır. Bu uğurda canını veren şehitlerimizin ailelerine, gazilerimize ve yakınlarına milletimiz ve devletimiz sahip çıkarak her zaman yanında olduğu gibi bundan sonra da yanında olacaktır. Bu anlamlı günde başta yüksek şahsınız olmak üzere silah arkadaşlarınızı ve şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ile anıyoruz. Ruhun şad olsun" dedi.

Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril ise, "13 Eylül 1921 yılında 22 gün 22 gece süren Sakarya Meydan Muharebesi'nin zaferle kazanılmasının ardından kahraman ordularımızın başkomutanı ve en büyük muharip gazi rahmetli Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 yılında mareşal rütbesi ve gazilik unvanı verilmiştir. 19 Eylül Çanakkale, Dumlupınar'da, Sakarya'da göğsünü düşmana siper eden ve bu cennet vatan topraklarını bizlere miras bırakan ve minnetle yad ettiğimiz kahraman İstiklal savaşı gazilerimizin şeref günüdür" ifadelerini kullandı.

Daha sonra, son valiler kararnamesinde Vali Aksoy'un Diyarbakır'a atanması nedeniyle üzgün olduklarını belirten Diril, "Bugün 19 Eylül Gaziler Günü. Çok mağduruz. Ancak, Diyarbakır'a valiler kararnamesinde atamanızı öğrendikten sonra da çok mağduruz. Sizler bizlerin, kahraman gazilerimizin ve şehit ailelerimizin gönlünde bir ulu çınar gibi kök salmış, kadirşinas insanlardansınız. Sizleri hiçbir zaman unutmayacağız. Allah yolunuzu açık etsin, hakkınızı helal edin" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gaziler Cumhuriyet Caddesi'nde tören geçişi yaptı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da Gaziler Günü Törenle Kutlandı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0