SAMSUN

Samsun`da Hayvanlar Günü Kutlaması

 
 324
Samsun`da Hayvanlar Günü Kutlaması - Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, Türkiye`deki en modern barınak olarak gösterilen, 400 kedi ve köpeğin kaldığı "Sahipsiz Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı"nda düzenlenen "Hayvanlar Günü" kutlamasında renkli görüntüler ortaya çıktı
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, Türkiye`deki en modern barınak olarak gösterilen, 400 kedi ve köpeğin kaldığı "Sahipsiz Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı"nda düzenlenen "Hayvanlar Günü" kutlamasında renkli görüntüler ortaya çıktı

"4 Ekim Hayvanlar Günü" faaliyetleri kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından "Sahipsiz Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı"nda bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe; Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç`ın eşi Eda Kılıç, Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Veteriner Hekimi Nurhan İşler, hayvanseverler, veteriner hekimleri ve öğrenciler katıldı. "Hayvanlar Günü" kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrencilerin ve hayvanseverlerin de katılması renkli görüntüler ortaya çıkardı. Ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği yer ise kedi kasabası oldu. Etkinliğe katılan ziyaretçiler kedilerle bolca vakit geçirerek hatıra fotoğrafları çektirdiler.

KARAASLAN: "HER ŞEYİN BAŞI SEVMEKLE BAŞLIYOR"

Etkinlikte bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Burada bir kez daha gördüm ki her şeyin başı sevmekle başlıyor. Burada küçük kardeşlerimi görünce çok mutlu oldum. Onlar ne kadar bu barınaklara gelirse hayvanlarla ne kadar bir araya gelme imkanı bulurlarsa ben inanıyorum ki gelecek nesillerin duyarlılığı bir o kadar artacaktır. Bu duyarlılık olmadan cezalar ve bir takım yasal uygulamalar çok da işlevsel olamıyor maalesef. Dolayısıyla hepimizin yaşadığımız çevreye ve yaşadığımız şehirlere karşı sorumluluğumuz var. Bugün burada sadece bu konuda değil Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ile ilgili de konuştuk. Orada sadece Samsun, sadece Türkiye için değil dünya için dünya ekolojik çeşitliliği açısından çok önemli bir alan. Dolayısıyla inşallah biz önümüzdeki süreçte bu alanın tanınması açısından çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

ŞAHİN: "KUŞ CENNETİ`Nİ BİRİLERİNİN İŞGALİNDEN MUTLAK SURETTE KURTARACAĞIZ"

Çocukluğundan beri evde hayvan besleyen biri olduğunu söyleyen Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Burası hayvanlar için güzel bir tesis. Eksiklik aksaklık demeyeyim ama hayvan besleyen biri olarak tatile gittiğimizde bu hayvanları geçici olarak koyabileceğimiz, misafirhane veya otel yapılabilir mi? Herhalde bu da yapılırsa sadece Türkiye de değil dünyada da çok güzel bir örnek olur. Bugün üzerinde durduğumuz Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti. Burası tamamıyla doğal bir ortama dönüştürülecek olan, sonradan yapılan müdahalelerin ortadan kaldırıldığı bir yer haline getireceğiz. Üstüne basa basa söylüyorum o bölgeyi birilerinin işgalinden mutlak surette kurtaracağız" diye konuştu.

YILMAZ: "BU TESİSLE SOKAK HAYVANLARININ MAĞDURİYETİNİ ORTADAN KALDIRDIK"

"Sahipsiz Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı"nın sokak hayvanlarının mağduriyetlerini ortadan kaldırmak için yapılan bir barınak olduğunu söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Hayvan barınağımızda şu anda 400`ün üstünde hayvan var. Bunların 300 civarında olanı köpek diğerlerini de kediler oluşturuyor. Burada 4 veteriner hekim ve yardımcı personel olarak 19 görevlimiz hizmet vermekte. Burada hayvanların ihtiyaçları karşılanıyor. Sağlık bakımları da yapılıyor. Ben iddia ediyorum burası Türkiye`nin en modern hayvan barınak merkezidir" şeklinde konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun`da Hayvanlar Günü Kutlaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0