SAMSUN

Samsun'da Ihlamurun Kilosu 45-50 Liradan Satılıyor

 
 177
Samsun'da Ihlamurun Kilosu 45-50 Liradan Satılıyor - Türkiye genelinde rekora giden ıhlamur fiyatları Samsun'da normal fiyatlarda alıcıya sunuluyor
Bafra Haber

 |  - Türkiye genelinde rekora giden ıhlamur fiyatları Samsun'da normal fiyatlarda alıcıya sunuluyor

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi ıhlamur, Türkiye genelinde fiyatıyla rekora koşuyor. Bazı illerde ıhlamur'un kilo fiyatı 100 liraya kadar çıkıyor. Samsun'da da aktarlarda ıhlamur stokları eskiye nazaran azalsa da fiyatlarda pek bir değişiklik olmadı. Geçen sene toptan fiyatı 17 liradan alınan ıhlamurun kilo fiyatı bu sene 22 liradan alınıyor. Geçen sene 40 liradan satılan ıhlamurun kilosu bu sene ise 45-50 lira arasında satılıyor.

Ihlamurun bu sene az olduğunu, toplanan ıhlamurun da büyük toptancıların aldığını belirten aktar Recai Doğanay, "Ihlamur fiyatlarının artmasının birinci sebebi iklim şartlarıdır. Ihlamur bu yıl bir hayli kıt oldu. Ayrıca olan ıhlamurları da büyük toptancılar toplu halde aldığı için fiyatlarda biraz artış oldu. Köylülerden de şehre fazla ıhlamur gelmiyor. Zannediyorum ki bu sene ıhlamurda stok uygulaması yapıyorlar. Ondan dolayı fiyatlarımızda ufak bir artış oldu. Bundan yaklaşık 4-5 yıl önce de böyle bir şey yaşanmıştı. Mümkün olduğu kadar bunu fiyatlara yansıtmamaya çalışıyoruz. Ama doların çıkışı, kur artışları ve benzin fiyatlarındaki artışlar da fiyatları etkiliyor. Ihlamur, geçiş dönemlerinde çok tüketiliyor. Kışın ortalarında gribal enfeksiyonlarda daha fazla artış olduğu için bu mevsimde ve kış ortalarında daha fazla tüketiliyor. Şuanda Samsun'da ıhlamurun 100 gramını 4,5-5 liradan veriyoruz. Bu da kilosunun 45-50 liraya geldiğini gösteriyor" dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da Ihlamurun Kilosu 45-50 Liradan Satılıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0