SAMSUN

Samsun'da İpek Böceği Yetiştiriciliği Artıyor

 
 156
Samsun'da İpek Böceği Yetiştiriciliği Artıyor - Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun'da ipek böceği yetiştiriciliğinin yaygınlaşması amacıyla yetiştiricilik yapmak isteyenlere ücretsiz olarak kerevet ve dut ağacı fidanı desteği sağlamaya devam edecek
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun'da ipek böceği yetiştiriciliğinin yaygınlaşması amacıyla yetiştiricilik yapmak isteyenlere ücretsiz olarak kerevet ve dut ağacı fidanı desteği sağlamaya devam edecek

19 Mayıs ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde geçen yıl ipek böceği yetiştiriciliğine başlayan ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz desteklerinden faydalanan Fatma Bayram ve Aynur Pak adlı iki kadın bu yılda yetiştiriciliği sürdüreceklerini belirtti.

İpek böceği yetiştiricilerini ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'ın 'Siz üretin, biz Büyükşehir olarak destekleyelim' ilkesi doğrultusunda çiftçilerimize tarımsal boyutta her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Karşıyaka Mahallesi'nde ipek böceği yetiştiriciliği yapan Aynur Pak ve Fatma Bayram ablamıza geçtiğimiz yıl kerevet desteği vererek üretim alanlarını genişletmelerini sağlamıştık. Önümüzdeki süreçte dut fidanı da temin ederek sadece dut yaprağı yiyen ipek böceklerinin besin ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayacağız. Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'ın tarımın ve yerli üreticinin desteklenmesi için her türlü çalışmanın yapılması talimatları doğrultusunda üreticilere birçok konuda destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz" açıklamalarında bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediyenin kendilerine her türlü imkanı sağladığını belirten 56 yaşındaki ipek böceği yetiştiricisi Fatma Bayram, "Geçtiğimiz yıl küçük bir oda da divanın üstünde bu işe başladım. Bu yıl da Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği desteklerle üretim alanımı genişlettim ve evimin üst katında 150 metrekareye yakın bir alanda 4 odada ipek böceği yetiştiriyorum. Dut ağaçlarının yaprakları ile beslediğimiz ipek böcekleri yaklaşık 45 günde kozalara dönüşüyor. Koza haline dönüşenleri Bursa'daki KOZABİRLİK bizden alıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bizim için hazırlattığı kerevetlerde üretimi her geçen yıl daha da arttırmayı düşünüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir'e bize verdiği kerevet ve dut ağacı fidanı desteklerinden ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da İpek Böceği Yetiştiriciliği Artıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0