SAMSUN

Samsun'da Teog Maratonu Başladı

 
 70
Samsun'da Teog Maratonu Başladı - Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8
Bafra Haber

 |  - Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8

sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi ortak sınavların birinci oturumu başladı. TEOG sınavlarına Samsun'da 19 bin 163 öğrenci katıldı.

Bu yıl birincisi 25-26 Kasım Çarşamba-Perşembe günleri yapılacak ve Samsun'da 19 bin 163 sekizinci sınıf öğrencinin katıldığı TEOG sınavları için 17 ilçedeki 288 okulda toplam 3 bin 616 öğretmen görev aldı.

Öğrenciler TEOG sınavının ilk oturumu için okullarda ter dökerken, velileri de okul dışında heyecanlı bekleyişlerini sürdürdü. Çocuklarından daha heyecanlı olduklarını belirten velilerin bazıları da sınavdaki çocukları için dua ederek Kur'an-ı Kerim okudular.

Öğrenciler, MEB tarafından hazırlanan takvime göre 25 Kasım 2015 Çarşamba günü Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 26 Kasım 2015 Perşembe günü ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavlarına girecekler. İki gün boyunca yapılacak oturumlar saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Teneffüs araları 20 dakika olacak. Sınav uygulaması tüm merkezlerde eş zamanlı gerçekleştirilecek. Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacak.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da Teog Maratonu Başladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0