SAMSUN

Samsunlular Çin Zulmüne Karşı Yürüdü

 
 374
Samsunlular Çin Zulmüne Karşı Yürüdü - Samsun'da sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup vatandaş, Çin'in Uygur Türkleri'ne yaptığı zulmü protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirdi
Bafra Haber

 |  - Samsun'da sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup vatandaş, Çin'in Uygur Türkleri'ne yaptığı zulmü protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirdi

Samsun'da sosyal medya üzerinden günler önce başlatılan yürüyüş çağrısı bugün gerçekleşti. Sosyal medya üzerinden örgütlenen yüzlerce kişi İlkadım İlçesi Gar Kavşağı'nda toplanarak Cumhuriyet Meydanı'a kadar yürüdü. Grup yürüyüş esnasında pankart açarak sloganlar attı. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplu basın açıklaması yapıldı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Serkan Yazıcı, "Türkiye Cumhuriyeti olarak Ata yurdumuzdaki kardeşlerimize sahip çıkmak ve Çin zulmüne karşı gerekli yaptırımları uygulamak boynumuzun borcudur. Üzülerek söylüyorum ki sivil toplum örgütleri en küçük olaylarda sokakları mesken tutarken Doğu Türkistan adına en ufak bir açıklama dahi yapmamaları vicdanları sızlatmaktadır. Başta Türk Dışişleri olmak üzere tüm İslam ülkeleri Doğu Türkistan'daki katliamı en hızlı bir şekilde uluslararası platformlara taşımaları gerekir. Bir hafta önce İstanbul'da 'onursuz yürüyüş' yapan ahlaktan yoksun, lanetli toplumu da görmezden gelemeyiz. İçerisinde bulunduğumuz ramazan ayını hiçe sayıp bütün Müslümanların gözünün içine bakarak mukaddesatımızı ayaklar altına almışlardır. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede eşcinsellerin bütün değerlerimize hakaret ederek yapmış oldukları yürüyüşü lanetlediğimizi tüm kamuoyuna belirtiyoruz. Allah Doğu Türkistan'da ve Dünyanın her yerindeki zulüm gören Müslüman din kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun" dedi.

Meydanda toplanan grup zulme uğrayan Müslümanlar için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okuyup olaysız bir şekilde dağıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsunlular Çin Zulmüne Karşı Yürüdü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0