GÜNDEM

Tff 3. Lig Bafra Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Çamaş: "Kulübü 1 Milyonu Aşkın Borç İle Devraldık"

 
 317
Tff 3. Lig Bafra Belediyespor Kulübü Başkanı HüseyinÇamaş: "Kulübü 1 Milyonu Aşkın Borç İle Devraldık" - Bafra Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Çamaş, "Kulübü 1 milyonu aşkın borç ile devraldık" dedi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Bafra Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Çamaş, "Kulübü 1 milyonu aşkın borç ile devraldık" dedi.

Bafra Belediyespor Kulüp binasında düzenlenen basın toplantısında kulübün devralınmadan önceki mali ve idari durumu ile bugünkü durumu rakamlarla ortaya konuldu. 30 Haziran tarihinde olağanüstü karar ile yönetime geldiklerinin altını çizen Başkan Çamaş, "1999 tarihinden itibaren ilk defa basına ve vatandaşlarımıza açık bir genel kurul yaptık" diye konuştu.
Çok acil yapılması gereken işler olduğundan dolayı devraldıkları kulübün maddi durumu hakkında kamuoyuna bilgi veremediklerini ifade eden Çamaş, "Devraldığımız tabloyu sizlerle paylaşmak istiyorum" şeklinde konuştu.
Başkan Hüseyin Çamaş, kulübün maddi ve idari durumunu şöyle sıraladı: "Göreve geldiğimiz de kulübümüzün elektrik, telefon ve interneti kesikti. Kulübümüz hem karanlık hem de dünya ile irtibatı kesikti. Tesisler ve stadımız ise perişan bir haldeydi. Bu perişanlığın fotoğrafları ve CD'lerini sizlerle paylaşsak gerçekten ilçemiz ve futbol adına büyük üzüntü duyardınız. Geçmiş dönem kulübümüze hizmet etmiş futbolculara olan borçlar nedeniyle federasyon lisans çıkartmamıza izin vermiyordu. Kulübümüzün banka
hesaplarına bloke konulmuş durumdaydı. Bankalar üzerinden işlem yapılması mümkün değildi. Federasyondan gelen isim hakkımızı dahi alamıyorduk. İddaa Genel Müdürlüğü ve TFF nezdinde Sosyal Güvenlik Kurumu ve futbolcular tarafından alacakları için haciz konulmuştu. Kulübümüzün gecen sezonki biriken 220 bin TL tutarında ki İddaa gelirine eski bir yöneticisi tarafından haciz işlemi yapılmış. Bu para alınmış, bu para alınırken 20 bin TL gibi haciz masrafı da kulübümüzden çıkmış ve daha da alacağımız var diye
haciz işlemi hala devam ettirilmektedir. Kulübümüzle sözleşmesi devam eden sadece 1 futbolcumuz bulunmaktaydı. Bu futbolcumuz da kalecimiz Ersin Köken'di. Kalecimiz ve tüm futbolcularımıza 21 maçtır. Maç başları ile ilgili bir tek kuruş ödenmemişti."
Çamaş, göreve geldiği zaman kulübün ana borçları hakkında şu bilgileri verdi: "1- 2007-2008 sezonu futbolcu borçları: 120 bin TL( faizler hariç), 2008-2009 sezonu futbolcu borçları: 300 bin TL (faizler hariç), sigorta borçları: 340 bin TL (faizi işliyor), elektrik borcu: 24 bin TL, vergi dairesi borçları: 215 bin TL (faizi işliyor), personel, telefon ve firma borçları: 40 bin TL, olmak üzere 1 milyon 39 bin TL yi aşıyordu."
Başkan Çamaş, geçmiş şu sözlerle ifade etti: "İşte bizim devraldığımız tablo bu şekildeydi. Her tarafa Borçlu, tesisleri ve stadı perişan, sadece bir futbolcusu olan, hiçbir spor malzemesi, forması ve topları dahi olmayan bir kulüp durumundaydık."
Çamaş, lisansları çıkartabilmek için 2007-2008 sezonunda futbolculara olan 120 TL borcu ödediklerini söyledi. Önemli bir süreci tamamladıklarını kaydeden Çamaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu ana kadar federasyondan isim hakkı bedelimizi, Türkiye kupası katılım haklarımızı ve oynadığımız 2 maçın İddaa gelirini yukarıda açıkladığımız sebeplerden dolayı alamadık. Teknik kadromuz, personellerimiz ve futbolcularımız mağdur olmalarına rağmen iyi niyetle takımımızın başarısı için ter döküyorlar. Buna rağmen bu
ekonomik sıkıntılar elbet de moral değerlerimiz üzerinde hepimize etki yapıyor."
"İl takımlarının dahi borçlarından lisans çıkartamadığı, bazı takımlarında ligden çekildiği bir süreçte Bafra'mıza bunu yaşatmadık" ifadesini kullanan Çamaş, "Bu tablo herkesin üzerinden kalkabileceği bir tablo değildi. Yaptığımız her hizmet de Belediye Başkanımız Sayın Zihni Şahin Bey'in maddi ve manevi önderliği ve sahiplenmesi oldu. Bizleri her zaman destekledi. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
  • BafraHaber Yorum
  • Tff 3. Lig Bafra Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Çamaş: "Kulübü 1 Milyonu Aşkın Borç İle Devraldık" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0