SAMSUN

Şehit Muhammed Ali Aksu Ortaokulunda, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma Programı

 
 210
Şehit Muhammed Ali Aksu Ortaokulunda, 15Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma Programı - Samsun`un Alaçam ilçesi Şehit Muhammed Ali Aksu Ortaokulunda, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anma programı düzenlendi.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Alaçam ilçesi Şehit Muhammed Ali Aksu Ortaokulunda, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anma programı düzenlendi.

Yenice-Doyran ilk ortaokuluna, o okuldan mezun olduğu için 15 Temmuz Darbe girişiminde şehit olan Muhammed Ali Aksu ilk ortaokulu adı verilmişti.

Programa Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Alaçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Salih İleri, Şehit Muhammed Ali Aksu Ortaokulun Okul Müdürü  Ali Ak, 15 Temmuz Darbe girişi sırasında şehit olan Muhammed Ali Aksu`nun ailesi, 2012 yılında Bingöl`de şehit olan Jandarma Er Savaş Topal`ın Babası Halit Topal, Yenice Mahallesinden Raif Vatan, Doyran Mahallesinden Hüseyin Sönmez, Öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Program 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve gazileri için okunan Kuranı Kerim ve dua ile başladı. Saygı duruşu İstiklal Marşının ardından okul Müdürü Sayın Ali AK ve 15 Temmuz Demokrasi Şehidi Muhammed Ali Aksu`nun abisi İsa Aksu birer konuşma yaptılar. 

Okul Müdürü Ali Ak 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Kahramanlarından biri olan Alaçamlı Hemşehrimiz Muhammed Ali Aksu`nun adını okulumuza vererek Yenice- Doyran Şehit Muhammed Ali Aksu olarak değiştirdiklerini şehidin ismini okulda yaşatacaklarını söyledi. 

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar yaptığı konuşmada, "15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen Fetö`cü vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı." dedi. Program şehit yakınlarına Türk Bayrağı takdim ederek devam etti.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Şehit Muhammed Ali Aksu Ortaokulunda, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma Programı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0