GÜNDEM

Selami Tarım: Samsun'daki Bafralıları Bafra'da Bir Araya Getireceğiz

 
 3079
Selami Tarım: Samsun'daki BafralılarıBafra'da Bir Araya Getireceğiz - Bafra için Hepimiz Sivil İnisiyatif grubunun organizesi ile Samsun`da yaşayan Bafralıları bir araya getiren organizasyonun ev sahipliğini yapan Bakon İnşaat ortaklarından Selami Tarım, toplantıdaki konuşmasında, "Yazın büyük bir organizasyon ile Samsun`daki Bafralıları Bafra`da bir araya getireceğiz" dedi.
Bafra Haber

 |  - Bafra için Hepimiz Sivil İnisiyatif grubunun organizesi ile Samsun`da yaşayan Bafralıları bir araya getiren organizasyonun ev sahipliğini yapan Bakon İnşaat ortaklarından Selami Tarım, toplantıdaki konuşmasında, "Yazın büyük bir organizasyon ile Samsun`daki Bafralıları Bafra`da bir araya getireceğiz" dedi.

Samsun buluşmasının ev sahipliğini yapan işadamı Selami Tarım, Bafra için Hepimiz Sivil İnisiyatif grubunun geçtiğimiz yıl Bafra Belediyesi`nin öncülüğü ve büyük desteği ile organize ettiği Bafra Sempozyumu`nu hatırlatarak başladığı konuşmasında, "Bafra için hepimiz Sivil İnisiyatif grubu sizler de biliyorsunuz gecen Nisan ayında bir Bafra sempozyumu düzenledi. O sempozyumu her gün takip ettik, heyecanla büyük bir keyifle izledik. 
Türkiye`nin çeşitli yerlerinde görev yapan Bafralı akademisyenlerin, Bafra için düşüncelerini aldık. Dolayısıyla da bu gruba o günlerde şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi ilettik." dedi.

İşadamı Selami Tarım, "Bu genç kardeşlerimiz Bafra için hepimiz sivil inisiyatif grubunu oluşturdular ve Bafra`da neler yapılabilir, Bafra`da yaşam düzeyi nasıl yukarı çıkar, Bafra nasıl geliştirilebilir üzerine çalışmalar yaptılar. Bunu yaparken de başta belediye başkanı olmak üzere siyasetçilerle, sivil toplum örgütleri ile beraber çalıştılar." diye söyledi.

Selami Tarım konuşmasının devamında şu sözleri kaydetti:
"Bundan bir ay kadar önce Samsun`daki Bafralıları ziyarete başladılar. Samsun`daki bizim ofisimize geldiler kendileri ile istişare yaptık. Kendilerindeki heyecanı bizler de paylaştık. Bize geldiler, nasıl yapabiliriz dediler. Biz de, "˜sizinle birlikte olur, sizinle birlikte bu heyecanı paylaşır, sizin yanınızda oluruz` dedik."

"50-60 kişilik bir grupla bir kahvaltı yapma ve katılanların da görüşlerini alma kararı aldık. Birlikte yürüyüp, büyüyerek bir kartopundan çığ gibi büyümeyi hedefledik. Çünkü samsun`da gerçekten hem bürokraside, hem akademisyen olarak hem de sivil toplum örgütlerinde serbest meslek erbabı binlerce Bafralı var. Ama bir kısmı bir birini tanımıyor, bir kısmı da dünya meşgalesi içerisinde vakitte ayıramıyor. Ama ayırmak lazım diye düşünüyorum. Çünkü Bafralı olmak farklı bir olgu. Tabi biz gittiğimiz yerde, "˜samsunluyuz ama asıl Bafralıyız` diyoruz. Samsun ilimiz ama doğduğumuz, büyüdüğümüz kendi şehrimiz Bafralı olmaktan da iftihar ediyoruz. Her adımımız bir adım ileri gidecek ve Samsun`daki Bafralılar birbirini tanımaya başlayacak."

Ve bunun için de sanıyorum ki arkadaşlarımızda yoğun bir çalışma gösterecekler. Önlerinize formlar dağıtılacak, bu formları dolduracağız. Nisan ayı içerisinde genişletilmiş bir toplantı daha planlıyoruz. Sanıyorum 300 ya da 350 kişilik müzikli, yemekli olacak. Eşlerle, ailelerle beraber bir kaynaşma sağlayacağız. Yazın da bir büyük toplantıyı Samsun`daki Bafralıları Bafra`da bir araya getireceğiz. Bafra`da, Bafra Belediye Başkanı`nın öncülüğünde. Asıl olan bizim bir güç birliği oluşturmamız."

Tarım, konuşmasını "Bafralılar Samsun`da bir birini tanımıyorlar. Bu dostlukların gelişmesi, kaynaşması ve birbirimize destek vermemiz hem ekonomik hem sosyal hem de kültürel olarak çok önemli. Bunun, bu heyecanla devam etmesini gönülden diliyorum bu katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum." sözleri ile sona erdirdi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Selami Tarım: Samsun'daki Bafralıları Bafra'da Bir Araya Getireceğiz içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0