SAMSUN

Sosyal Yaşama Döndürülen Hastalar Başkan Yılmaz'ı Ziyaret Etti

 
 207
Sosyal Yaşama Döndürülen HastalarBaşkan Yılmaz'ı Ziyaret Etti - Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında evlerinde bakıma muhtaç felçli, parkinson, alzheimer ve demanslı hastalar ile yakınları, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında evlerinde bakıma muhtaç felçli, parkinson, alzheimer ve demanslı hastalar ile yakınları, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti

Ziyarette aldıkları kaliteli bakım, tedavi ve rehabilitasyon hizmetinden memnuniyetlerini dile getiren hastalar, Başkan Yılmaz'a teşekkür etti. Türkiye'de birçok huzurevinin yanı sıra evde bakım hizmetiyle kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlıların ihtiyaçları karşılanırken, oluşturulan çeşitli mekanlarda da sosyal faaliyetlerde bulunmaları sağlanıyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı da hayata geçirdiği projelerle yaşlıların yaşam kalitesini artırıyor.

Nisan ayında 'Hastalık Çok Zor Ama Hastaya Bakmak Daha Zor' sloganı ile yeni bir projeyi hayata geçiren Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, hasta sahipleri tarafından bakılan ancak evlerinden dışarı çıkamayan felçli, parkinson, alzheimer ve demanslı hastaları yeniden hayata bağlıyor. Proje kapsamında adeta hapis hayatı yaşayan hastaları haftanın her günü evlerinden aldıran Büyükşehir Belediyesi, hizmet satın alımı yaptığı tam donanımlı özel bir sağlık merkezinde tedavi ettiriyor. Her türlü sağlık ve sosyal aktivitenin bulunduğu merkezde hastalar, hem tedavi oluyor hem de evleri dışında düzenlenen etkinliklere katılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın talimatı ile hayata geçen projeden şuan 200 hasta yararlanıyor. Türkiye'de ilk olan projeyle her türlü tahlil, tetkik ve tedavi metotlarının uygulandığı merkezde hastalara psikolojik destek de veriliyor. Sosyal etkinliklerle şiirler yazıp şarkılar söyleyen yaşlılar, Başkan Yılmaz'ı ziyaret ederek teşekkürlerini iletti.

Mavi Kuşak Bakım ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Serap Yılmaz Ertetik'ın da yer aldığı ziyarette yaşlılar, verilen evde bakım hizmeti ve tedaviden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkan Yılmaz'a teşekkür eden yaşlılar, Yılmaz'ı merkeze davet etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise eşiyle birlikte kendilerini mutlaka ziyaret edeceği sözünü verdi. Yaşlılara hizmette kaliteden ödün vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Yılmaz, gerekli tüm ihtiyaçların karşılanacağını da sözlerine ekledi.

Misafirlerine imzalı havlu hediye eden Başkan Yılmaz, onlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi. Bunun yanında "Yaşadığı Yerde Yaşlıya Bakım Hizmetleri Merkezi" faaliyetleriyle 8 yıldır aileleri tarafından bakılan yaşlılara evde bakım ve tedavi hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi, ev ortamında yaşlının desteklenmesi ve toplumdan soyutlanmadan yaşamına devam etmesi amaçlıyor. Yaşlıların günlük yaşamını kolaylaştıran Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, eşiyle veya yalnız yaşayan 60 yaş üzerinde, asgari ücretin altında gelire sahip olanları kapsayan hizmet ile evindeki günlük rutin işlerini yapmakta zorlanan yaşlılara destek olunuyor. Sağlık hizmetleri kapsamında da bakıma muhtaçların beden temizliği, sakal-tırnak kesimi ve bakımları gerçekleştiriliyor. Şu an sekiz ilçede 2 binin üzerinde yaşlıya evde bakım hizmeti veriliyor.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Sosyal Yaşama Döndürülen Hastalar Başkan Yılmaz'ı Ziyaret Etti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0