GÜNDEM

Tellal`lı Sele sepet Duyurusu

 
 127
Tellal`lı Sele sepet Duyurusu - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçe Belediyesi, Bafra`ya has olan ve 6 asırlık Sele sepet şenliklerini çığırtkanlarla duyurdu.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçe Belediyesi, Bafra`ya has olan ve 6 asırlık Sele sepet şenliklerini çığırtkanlarla duyurdu.

Türkiye`de ve dünyada bir tek Bafra`da kutlanan ve 6 asırlık bir geçmişi olduğu söylenen Sele sepet Şenlikleri, Bafra Belediyesi`nin öncülüğünde 1 Temmuz akşamı iftardan sonra kutlanacak.

Her yıl Ramazan ayının 14`nü 15`ini bağlayan gece kutlanan Sele sepet Top Kandil Şenlikleri için tüm hazırlıklar yapıldı. Bafra Belediyesi 3.000 adet feneri programa katılacak öğrencilere ve muhtarlar eli ile de mahallelerde çocuklara dağıtıyor ve 1 Temmuz akşamı yapılacak etkinliklere Bafra halkını Ordu`dan gelen çığırtkanlar eşliğinde, davet ediyor.

Bafra`da değişik görüntülere sahne olan çığırtkanlar Bafralıların ilgisini çekerken, kimi vatandaş video çekerken kimisi fotoğraf çekti.

7 kişilik ekipten oluşan çığırtkanlar hoparlör ve sele sepet şenliklerinin davetiye afişinin asılı olduğu minibüs ile şehrin altını üstüne getiriyor.

Sele Sepet Şenlikleri 1 Temmuz akşamı iftardan sonra çocukların ellerinde sele sepet fenerleriyle mahallerinde ev ziyaretleri ile başlayacak. Saat 21.00`de Bafra Gençlik Merkezi önünde toplanılıp Fener alayı düzenlenecek ve Yeni Kent Meydanı`na gidilecek. Burada ise Kukla gösterileri, Animasyonlar, çeşitli eğlenceler ve sürpriz etkinlikler düzenlenecek.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tellal`lı Sele sepet Duyurusu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0