GÜNDEM

Tenzile Rüstemhanlı Hocalı Katliamını Anlattı

 
 390
Tenzile Rüstemhanlı Hocalı Katliamını Anlattı - Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Hocalı Soykırımının 23. Yılında "20. Yüzyılın Ermeni Vahşeti: Hocalı"  konulu bir konferans düzenledi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Hocalı Soykırımının 23. Yılında "20. Yüzyılın Ermeni Vahşeti: Hocalı"  konulu bir konferans düzenledi.

Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Dr. Tenzile Rüstemhanlı`nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Eroğlu ve yönetimi, Samsun Ülkü Ocakları Başkanı H. Kürşat Geze, Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, Asılsız Ermeni İddiaları ile Mücadele Derneği Başkanı Şemsettin Gürtekin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferans öncesi, Asılsız Ermeni İddiaları ile Mücadele Derneği Başkanı Şemsettin Gürtekin Ermeni lobilerinin yıllardır uluslararası camiada yaptığı çalışma ve etkinlikleri araştırdığını söyleyerek Türkiye ve Türk dünyasının kendi iddialarını anlatmada yetersiz kaldığını söyledi.

Dr. Tenzile Rüstemhanlı bir saati aşan konuşmasında, Ermenilerin Hocalı`dan önce de birçok tedhiş ve katliamlarda bulunduğunu ancak dünyanın bunları görmediği gibi, asılsız Ermeni soykırımı iddialarına sarıldığını belirtti. Hocalı soykırımını tanıyan 9 ülke arasında Azerbaycan dışında hiçbir Türk ülkesi olmamasının acı bir hakikat olarak karşımızda durduğunu belirten Rüstemhanlı, kendimize kendimiz sahip çıkmazsak, başka ülkelerin bize sahip çıkmasını beklemek boşa bir bekleyiş ve aldanmışlık olur dedi.

Konferansın sonunda Dr. Tenzile Rüstemhanlı`ya günün anısına Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Eroğlu tarafından bir plaket taktim edildi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tenzile Rüstemhanlı Hocalı Katliamını Anlattı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0