SAMSUN

Termal Su Birlik Toplantısı

 
 235
Termal Su Birlik Toplantısı - Samsun Büyükşehir Belediyesi Termal Su Birliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır başkanlığında toplandı
Bafra Haber

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi Termal Su Birliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır başkanlığında toplandı

6 ayda bir toplanan birlik, Havza ve Ladik ilçelerinde faaliyet gösteren kaplıcalar için termal su kuyuları kazarak termal suları gün yüzüne çıkartmayı amaçlıyor. Daha yoğun termal su kaynakları bularak büyük yatırımcıları bu bölgeye çekmeyi hedefleyen birlik, bugünkü toplantısını Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır önderliğinde Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve ilçe belediyeleri meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.

Toplantıda Termal Su Birliği Danışmanı İller Bankası Emekli Daire Başkanı Kemal Akpınar, bölgede bulunan su kaynakları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Yeni kuyulardan bulunacak termal sular ile daha büyük yatırımcıları bölgeye çekmeyi amaçladıklarını belirten Çakır, "Termal Su Biriliği'nin üyeleri, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Havza Belediyesi ve Ladik Belediyesi'nden oluşuyor. 6 ayda bir birlik toplantısı yapılıyor. Onun dışında da ihtiyaç oldukça encümen toplanıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin bu birliğe katkılarıyla Havza ilçesinde bir kuyuya sondaj vuruluyor. Şu anda 265 metre derinlikteyiz. 300 metre derinliğe geldiğimizde termal nitelikli suyu bulmayı umuyoruz. Termal suyu bulduktan sonra, bulunan su Termal Su Birliği tarafından oradaki işletmelere verilecek. Sondajın yapıldığı yer kaplıcalara 1 km uzaklıkta ilçenin kuzeyinde bulunuyor. Eğer bu su istediğimiz niteliklerde olursa onun çevresinde otellerin, tatil köylerinin yapılmasına teşvik edeceğiz. Havza'daki çalışmaların ardından Ladik ilçesinde Hamamağı'nda bir termal su çalışma hedefimiz var. Bu bölgede de sondaj çalışması yapıp mevcut sudan daha da fazla su elde etmeyi amaçlıyoruz. Büyük otel yapmak isteyen firmalar bizden su garantisi istiyorlar. Asıl amacımız daha sıcak ve daha yoğun termal suları bulup büyük yatırımcıları bölgeye çekmek istiyoruz" dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Termal Su Birlik Toplantısı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0