SAMSUN

Terme Sele Teslim

 
 965
Terme Sele Teslim - Samsun`un Terme ilçesi sel sularına teslim oldu
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Terme ilçesi sel sularına teslim oldu

Saat 18.00`de başlayan ve yaklaşık 2.5 saat boyunca etkili olan sağanak, Terme`nin Evci, Sakarlı, Kozluk ve Kocaman bölgelerinde hayatı felç etti. Yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle, Terme - Ordu kara yolu Sakarlı mevkisinde ağaçlar yola devrildi, Sakarlı ve Evci yollarında sel ve su baskınları oluştu.

Evci, Sakarlı, Kozluk ve Kocaman bölgelerinde oluşan su baskınları nedeniyle olay yerine AFAD ekipleri gelerek, Sakarlı bölgesinde bulunan dere kenarlarında arama yaptılar. Sakarlı bölgesindeki vatandaşların ihbarı üzerine dere içerisinde arama yapan AFAD ekipleri derede 4 aracın olduğu bilgisini aldı. AFAD ekiplerinin yaptığı aramalar sonucu derede sel sularına kapılan bir araca ulaşırken, diğer araçları da arama çalışmaları devam ediyor. Arama çalışmalarını AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da takip etti.

Saat 18.00 sıralarında Terme`nin doğu kısmını kapsayan çok şiddetli fırtına ile beraber yağmur yağdığını belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Bu yağmur yaklaşık 2.5 saat sürdü. Maalesef şu andaki tespitlerimize göre büyük bir maddi hasara yol açtı. Bize gelen bilgilere göre, bir can kaybı haberi bize ulaşmadı. Görgü tanıklarına göre de Sakarlı bölgesinde 4 arabayı sel aldığı yönde. Bu araçlardan biri bulundu. Bulunan araç park halindeki araçmış ve içinde herhangi bir kişi de yokmuş. Şu anda bölgelerimizde elektrikler olmadığı içinde aramalardan tam bir sonuç alınamadı. Yağmur başladıktan yarım saat sonra AFAD, Büyükşehir Belediyesi, DSİ, SASKİ gibi bütün kuruluşlarla bağlantıya geçtik ve kriz masası oluşturduk. Koordineli sürdürdüğümüz bu çalışmaların hasar tespiti yarın net olarak ortaya çıkar. Şu anda bize ulaşan bilgi, yer yer heyelan olduğu, ulaşım güçlüklerin çekildiğidir. Herhangi bir can kaybı yok. Meteoroloji ile de yaptığımız görüşmeler sonucu, bunun denizin üzerinde oluşan, aniden gelen bir dalga olduğu söylendi. Bu gece sabaha karşı da tekrarlayabileceği söylendi" dedi.

Heyelan dolayısıyla mahsur kalan vatandaşların olduğunu belirten Başkan Kul, "Heyelan dolayısıyla evden dışarı çıkamayan vatandaşlarımız vardı. Sayıları da 5 kişiydi. Bunlar, AFAD ekiplerinin yardımıyla emniyet altına alındı. Terme`nin bu tür sorunlardan kurtulması için Salıpazarı Barajı`nın mutlaka yapılması gerekiyor. Yoksa bu her yağmurda biz sel korkusunu yaşayacağız" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Terme Sele Teslim içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0