SAMSUN

Terme Ve Salıpazarı'nda Yaralar Sarılıyor

 
 439
Terme Ve Salıpazarı'nda Yaralar Sarılıyor - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, hafta sonu Samsun'un Terme ve Salıpazarı ilçelerinde meydana gelen sel felaketinin yaralarının sarılması konusunda yürütülen çalışmaları yakından takip ediyor
Bafra Haber

 |  - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, hafta sonu Samsun'un Terme ve Salıpazarı ilçelerinde meydana gelen sel felaketinin yaralarının sarılması konusunda yürütülen çalışmaları yakından takip ediyor

Selin yarattığı hasar ile vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi konusunda yürütülen çalışmalarla ilgili sürekli bilgi alan Bakan Çağatay Kılıç, "Sel afeti sonrasında su baskınına uğrayan yapılardan 117'si sağlam durumda. Bölgede toplam 78 personel ve 43 araçla çalışmalar devam ediyor. Vatandaşlarımız müsterih olsun, onların rahat edebilmeleri için bütün kurumlarımız gece gündüz çalışmaya devam ediyor" diye konuştu.

Bölgede kamu kurumlarının koordineli bir halde çalıştığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, Valiliğin koordinasyonunda SASKİ, Büyükşehir Belediyesi, DSİ, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Terme Belediyesi, YEDAŞ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri yoğun bir çalışma içinde olduklarını bildirdi.

Bakan Çağatay Kılıç, yürütülen çalışmalar konusunda şu bilgileri verdi:

"SASKİ: İçme suyu ve kanalizasyon şebekesi ile ilgili çalışmalarında 3 adet kombine kanal makinesi, 3 adet su tankeri, 2 adet traktör beko, 1 adet mini case, 2 adet kamyon 1 adet içme suyu tankeri olmak üzere toplam 12 adet araç ve 18 personelle görev yapıyor. İş yeri ve konutların zemin katlardaki su tahliyesi, yol ve kaldırım temizliği sürüyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı: 3 adet greyder, 5 adet kazıcı yükleyici,1 adet ekskavatör, 1 adet yükleyici,2 mini yükleyici,4 kamyon toplam 16 adet iş makinesi ile 25 personel görev yapıyor.

DSİ: 2 adet paletli beko, 1 adet lastik tekerlekli greyder,1 adet kamyon, 1 adet lastik tekerlekli ekskavatör, 1 adet lastik tekerlekli liber beko toplam 6 adet iş makinesi ile 9 personel ile çalışmalarını devam ettiriyor.

Karayolları Bölge Müdürlüğü: Karayollarında bir sorun olmamasına karşın 1 adet ekskavatör ve 1 personelle çalışmalar sürdürülüyor.

Terme Belediyesi: 2 adet greyder, 3 adet mini kepçe,1 adet ağaçlar için bom, 2 adet su tankeri ve 5 adet ilaçlama ekibi toplam 8 adet iş makinesi ve 25 personel görev yapıyor.

YEDAŞ: Arızalı olan 50 adet trafonun bakımı ve tamiri yapıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü: Ekipler tarafından yapılan incelemeler sonrasında, Terme Evci ve Sakarlı Mahallelerinde toplam 130 noktada ön hasar tespiti yapılmış olup, bunlardan 4 işyeri, 3 ahır yıkık olarak tespit edildi. 1 işyeri, 3 ahır, 2 depo hasarlı (oturulabilir) olarak tespit edildi. 48 iş yeri, 6 ahır, 33 depo, 28 konut, 2 resmi kurum ise sadece su baskınına uğramış ve sağlam olarak değerlendirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü: Ekili alanlarda meydana gelen hasarla ilgili tespit çalışmaları 2 araç ve 8 personelle devam ediyor.

Terme Kaymakamlığı: Mal Değer Tespit Komisyonu kuruldu ve değer tespit çalışmalarına başlandı."

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Terme Ve Salıpazarı'nda Yaralar Sarılıyor içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0