GÜNDEM

Bafra Osb'de 'Teşvik' Sıkıntısı Bafra Tso Başkanı Rızvan Aksoy: "Bafra Osb'de Fabrikalar Yükselmeye Başladı" "Teşvik Yasası Kapsamına Samsun'un Dahil Edilmemesi, Bafra Osb'nin Bir 'Cazibe Merkezi' Olma Fırsatını Kaçırmasına Neden Olmuştur"

 
 67
Bafra Osb'de 'Teşvik' Sıkıntısı Bafra Tso Başkanı Rızvan Aksoy: "Bafra Osb'de Fabrikalar Yükselmeye Başladı" "TeşvikYasası Kapsamına Samsun'un Dahil Edilmemesi, Bafra Osb'nin Bir 'Cazibe Merkezi' Olma Fırsatını Kaçırmasına Neden Olmuştur" - Bafra Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nde(OSB) fabrikaların yükselmeye başladığını belirterek, "Teşvik Yasası kapsamına Samsun'un dahil edilmemesi, Bafra OSB'nin bir 'cazibe merkezi' olma fırsatını kaçırmasına neden olmuştur" dedi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Bafra Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nde(OSB) fabrikaların yükselmeye başladığını belirterek, "Teşvik Yasası kapsamına Samsun'un dahil edilmemesi, Bafra OSB'nin bir 'cazibe merkezi' olma fırsatını kaçırmasına neden olmuştur" dedi.

Samsun'un Bafra ilçesindeki OSB'de seri bir çalışma yaptıklarını belirten Rızvan Aksoy, "Yapımına 1996 yılında odamız öncülüğünde başlanılan Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nde ilk olarak Haydaroğlu Çeltik Fabrikası ve Mert Bakliyat Fabrikası faaliyete geçti. Yeni kurulan Bafra Salça Fabrikası ise üretime hazır. Kalmaksan Vinç Sanayi Fabrikası'nda da hummalı çalışma devam ediyor. Yeni fabrika kurmak konusunda arsa tahsisi için müracaat eden müteşebbislerin projeleri de hemen değerlendirilerek çok kısa bir sürede sonuca ulaştırılıyor" diye konuştu.
Bafra OSB'ye yatırımcı çekebilmek, yeni fabrikaların kurulması ve istihdamın artması için yürüttükleri girişimlerde Bafra olarak hep dışlandıklarından yakınan Aksoy, "Çıkartılan Teşvik Yasası kapsamına Samsun'un dahil edilmemesi, Bafra OSB'nin bir cazibe merkezi olma fırsatını kaçırmasına neden olmuştur. En azından 'Sektörel Teşvik' uygulanabilmesi için yaptığımız girişimler sonucunda kanun çıkarılmış, ancak yine Samsun bu kanun kapsamı dışında tutulmuştur. Sanayicilerimize bedelsiz arsa tahsisi için 30 işçi çalıştırma mecburiyetinden dolayı müracaatlarını geri çeken müteşebbislerin yeniden yatırım yapmalarının sağlanması için bu sayının 10 işçiye düşürülmesi noktasında girişimlerde bulunduk. Bu kanun da çıktı, maalesef ki Samsun yine bu kapsam dışında tutuldu. Bütün bunların sonucunda ise Bafra OSB'de bugün onlarca fabrika kurularak faaliyete başlayabilecek durumda olmasına rağmen, Samsun'un çıkartılan kanunlarda kapsam dışında bırakılması bizleri yalnız bırakmıştır" şeklinde konuştu.
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Osb'de 'Teşvik' Sıkıntısı Bafra Tso Başkanı Rızvan Aksoy: "Bafra Osb'de Fabrikalar Yükselmeye Başladı" "Teşvik Yasası Kapsamına Samsun'un Dahil Edilmemesi, Bafra Osb'nin Bir 'Cazibe Merkezi' Olma Fırsatını Kaçırmasına Neden Olmuştur" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0