SAMSUN

Termik Santralin İptali İçin 25 Bin İmza

 
 306
Termik Santralin İptali İçin 25 Bin İmza - Samsun'un Terme ilçesinde yapılması planlanan 'termik santral' projesinin iptal edilmesi için toplanan 25 bin imza, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teslim etti
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Terme ilçesinde yapılması planlanan 'termik santral' projesinin iptal edilmesi için toplanan 25 bin imza, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teslim etti

Terme İlçesi Akçay Mahallesi mevkisinde yapılması planlanan termik santralin iptali için sivil toplum örgütlerinin başlattığı imza kampanyasında 25 bin imza toplandı. Toplanan 25 bin imza Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne götürülmeden önce yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

İstiklal Caddesi bir banka şubesi toplanan kalabalık Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Basın açıklamasına CHP Samsun Milletvekilleri Hayati Tekin, Kemal Zeybek, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hayati Tosun, Terme Çevre Platformu(TERÇEP) Dönem Sözcüsü Av. Hasan Demir, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, sendika temsilcileri ve çevreye duyarlı vatandaşlar katıldı.

Terme'ye yapılması planlanan termik santralin çok yanlış olduğunu belirten CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "İnsanlığın beklediği her şeyin yatırımları insan için yapılmalı. Bu da doğayı katlederek ve geleceğimizi katlederek yapılmaz. Biz ülkenin neresinde olursa olsun yaşam hakkının elde edilmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak için termik santrale karşı olduğunu beliren CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, "Başka Terme yok, başka Samsun yok, başka dünya yok. Bugünkü nesillere miras olarak bırakmamız gereken temiz bir çevre hepimizin sorumluluğudur. Bunun için de bu işin peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

Termik santralin yapılmasına son derece karşı olduklarını belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Termik santralin yapılmak istendiği yerde doğanın bütün harikaları var. Irmak var, ova var, deniz var her şey var. Bizim geleceğimize kastedenler şunu bilsinler ki, bu kara sevdadan vazgeçmedikleri sürece biz bu duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Toplanan 25 bin imzalı dilekçe hakkında konuşan TERÇEP Başkanı Av. Hasan Demir ise, "Bu kısa sürede toplanan 25 bin imzalı dilekçeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne verdik. Yarın da Ankara'ya gidip Çevre Bakanlığı'nın toplantısına katılıp itirazlarımızı dile getireceğiz" açıklamasında bulundu.

Toplanan imzalı dilekçeler Çevre Bakanlığı'na ulaştırmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Termik Santralin İptali İçin 25 Bin İmza içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0