GÜNDEM

Eski Bakan Bostancıoğlu: "Okul Öncesi Eğitimi Geliştirmeliyiz"

 
 170
Eski Bakan Bostancıoğlu:"Okul Öncesi Eğitimi Geliştirmeliyiz" - Eski Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, okul öncesi eğitim  almış çocukların daha sosyal ve başarılı olduklarını belirterek, ''Okul öncesi eğitimi geliştirmeliyiz'' dedi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Eski Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, okul öncesi eğitim almış çocukların daha sosyal ve başarılı olduklarını belirterek, ''Okul öncesi eğitimi geliştirmeliyiz'' dedi.

Samsun'un Bafra ilçesinde faaliyet gösteren Halkımızı Bilinçlendirme Derneği (HABİDER) Başkanı Yaşar Önbaş'ı, Eğitim Araştırma ve Geliştirme Vakfı Başkanı Hüseyin Hüsnü Tekışık ile birlikte ziyaret eden Metin Bostancıoğlu, çocukların zihinsel ve kişilik gelişiminin yüzde 70'ini 0-6 yaş arasında tamamladığını söyledi. Bostancıoğlu, bu süre içerisinde kazanılan davranış biçimlerinin tüm yaşam boyunca devam ettiğini belirterek, "Okul öncesi eğitim tüm Avrupa ülkelerinde, hükümet programları ve yatırımların
temel hedeflerini ve odak noktalarını oluşturuyor. Ülkemize bakıldığında ise bu konunun üzerinde yeterince durulmadığı ve önlemlerin yetersizliği dikkati çekmektedir. Rakam vermek gerekirse, okul öncesi eğitim oranı Avrupa ülkelerinde örneğin Fransa ve İsveç'te yüzde 100'lere varmakta, ülkemizde ise ancak yüzde 15'tir" dedi.
0-6 yaş arasındaki çocuğun eğitiminde en önemli rolün anne-babaya düştüğünü ifade eden Bostancıoğlu, "Bu nedenle öncelikle ana-babanın bilinçlendirilmesi çalışmaları önem kazanmaktadır. Ülkemizde okul öncesi eğitim kurumlarının azlığı dikkate alındığında, okul öncesi eğitimi veren kitap, oyuncak ve benzeri materyalin önemi ve bunların kullanımı konusunda velilerin bilgilendirilmesinin zorunluluğu açıkça görülmektedir" diye konuştu.
  • BafraHaber Yorum
  • Eski Bakan Bostancıoğlu: "Okul Öncesi Eğitimi Geliştirmeliyiz" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0