GÜNDEM

Tosuner:geliri Çok Olmasına Rağmen Yardımı Olmayan Bir Ziraat Odası Mevcut

 
 782
Tosuner:geliri Çok Olmasına Rağmen YardımıOlmayan Bir Ziraat Odası Mevcut - Bafra Ziraat Odası Başkan Adayı Eldavut Mahallesi Muhtarı Osman Tosuner, düzenlediği yemek ile Ziraat Odası delegeleri ve Muhtarlar ile bir araya geldi
Bafra Haber

 |  - Bafra Ziraat Odası Başkan Adayı Eldavut Mahallesi Muhtarı Osman Tosuner, düzenlediği yemek ile Ziraat Odası delegeleri ve Muhtarlar ile bir araya geldi

Bafra Şehir Kulübü`nde düzenlenen öğle yemeğinde konuşma yapan Tosuner, " Ziraat Odası 2015 tarihinde yapılacak olan yönetim kurulu seçimlerine ben ve yönetimim sizin desteğinizi alarak aday oldum. Cenabı Allah nasip ederde ben seçilirsem sizler için hayırlı olacağından hiç kuşkunuz olmasın. Değerli delege arkadaşlarımız biliyorsunuz ki Ziraat Odası 1981 yılında çiftçi delegeler ile o zamanın tabiri ile tek aidat üzerine kurulmuş bir birimdi. Şuanda devletin vermiş olduğu tarımsal desteklerden katkılardan dolayı Meşelitürkmenlilerin fasulyesinden Koşuköy`ünün çeltiğine kadar bütün bunlardan destek alınması için dosya yapma mecburiyeti vardır. Biliyorsunuz Ziraat odasına gelen aidatların bir havuz halinde birikip çiftçiye 5 lira getirip bize 2 lira dönmesi çabasındayız.

Değerli delegeler Bafra Ovası Karadeniz`in 2. ovasıdır. Fakat geliri çok olmasına rağmen yardımı olmayan bir Ziraat Odası mevcuttur. Ama biz sizlerin yetkisiyle bu göreve talip olup bu göreve gelirsek yapacağımız hizmetlerden bir kaçını söylemek istiyorum.

Görevi alırsak inşallah odanın 119 delegesiyle her 3 ayda bir toplanıp köyde ihtiyaç sahibi vatandaşları gündeme alarak ihtiyaç sahibi olanları liste halinde oluşturulup yönetimimiz ile toplandıktan sonra tamamen ihtiyaçları karşılanacaktır. Bunun için size söz veriyorum.

Ziraat Odası çiftçinin bel kemiğidir. Bu gün Ziraat Odasındaki yönetim havuzda biriken parayı çiftçiye dönmek üzeredir.  Acil yapılacak hizmetler sizin için toplantıda bir araya getirilip ilk önce bir araba ve bir tane veteriner hekim olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Çünkü her çiftçinin 1-2 tanede olsa hayvanı var. Evimizdeki kadınımız, hayvanımız hastalandığında arayacak Ziraat Odasını, acilen veteriner atlayacak arabasına gidip muayenesini yapacak. Bundan hiç bir şüpheniz olmasın.

İkinci olmazsa olmazımız toprak tahlil operatörüdür. Çiftçinin 100 dönüm arazisi varsa 8 parsel halinde toprak tahlili yaptırması için 380 lira 380 lira 5 bin lira ödemesi gerekiyor. Ama bu operatör ziraat odasına tahsis edilirse maliyet masrafına çiftçinin hizmetine sunulabilir bunun için size söz veriyorum. " dedi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tosuner:geliri Çok Olmasına Rağmen Yardımı Olmayan Bir Ziraat Odası Mevcut içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0