GÜNDEM

Tsm`den Muhteşem Bir Konser Daha

 
 1718
Tsm`den Muhteşem Bir Konser Daha - Kurulduğu günden bu güne, başarılı icraatları ile tüm Bafralılar ve civar il ve ilçelerin haklı takdirini kazanan Bafra Musiki Cemiyeti, vermiş olduğu konser ile yine gönülleri fethetti.
Bafra Haber

 |  - Kurulduğu günden bu güne, başarılı icraatları ile tüm Bafralılar ve civar il ve ilçelerin haklı takdirini kazanan Bafra Musiki Cemiyeti, vermiş olduğu konser ile yine gönülleri fethetti.

Mazisi birçok başarı ve örnek çalışmalar, ödüller ve yetiştirdiği sanatçılarla dopdolu olan Bafra Musiki Cemiyeti, Türk Sanat Müziği Konseri yine unutulmayacak güzellik ve anılara imza attı. Bafra Belediye Kültür Merkezi'ndeki konserde salonda hemen hemen boş yer yoktu. Tam bir insan ve duygu selinin yaşandığı konsere Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Belediye Bşk. Ydr. Hüseyin Çamaş, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Kemal Ayan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlık Bölüm Başkanı, Prof. Dr. Mustafa Var, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar ve eşi, CHP İlçe Başkaın Nihat Oktay, TRT Ses Sanatçısı ve besteci Canan Sezgin Geylan'ın Bafralı bestekâr babası Muhterem Sezgin, Bafra Balkan Türkleri Derneği Başkanı Memduh Aksu ve eşi, Bafra GİAD Başkanı Yavuz Muratoğlu, Bafra Emekliler Derneği Başkanı Turgut Seden, Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat ve cemiyet yönetim kurulu üyesi Cemile Çelebi, Bafra Kültür Müdürü Yusuf Danışmaz, TSD Bafra Şubesi üyeleri, STÖ ve çok sayıda musikisever Bafralılar katıldı.

Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat, amaçlarının yüreğinde bir şeyler kıpırdayan insanları bir araya getirip gönül ve sevgiye giden yolda yürekleri birleştirmek olduğunu, Bafra'nın ve Bafralıların da bunu yapacak yeterli güç ve potansiyele sahip olduğunu söyleyip konsere iştirak eden ve kendilerine her türlü desteği veren Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'e teşekkür etti.

 Sunuculuğunu Bafra Musiki Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve eğitimci Mustafa Kurt'un yaptığı konserin 1. Bölümü, Bestekar Tamburi Cemil Beyin Mahur Peşrevi'yle başladı. Ardından koro "Gel bir daha gül ruvini aç- Selanikli Ahmet Efendi, Gittin gideli ben deli divaneye döndüm- Salide Güneren- Nuri Halil Poyraz, Ben güzele güzel demem- Karacaoğlan- Sadettin Kaynak, adlı şarkıları seslendirdi.

Erdik yine gül devrine- Reşat Özpirinçci- Erdinç Çelikkol-Yalçın Danışmaz, Bu son şarkımda sen varsın- Muzaffer İlkar-Sevim Özüdoğru, Hayat her an gülümser- Nemika Mürseloğlu-İrfan Özbakır-Gülümser Yaran, Ayrılık rüzgarı gönlüme doluyor- Kamuran Yarkın- Hatun Arslan, Sazlar: Mini mini Nihavent Peşrev- Saadettin Arel, Bir gün o güzel şad edecek ruhumu sandım-Musa Süreyya Bey, Kimseye etmem şikayet-Kemani Serkis Efendi(Koro), Bir ben sevdim gönülden-Turan Özek- Mehmet Erbulan- Figen Lokumcu, Her şey bitmiştir artık-İbrahim Özoral- Yusuf Kaya- Melike Eşsiz, Kömür gözün aklım aldı- Özgen Gürbüz

İkinci bölümde ise şu eserler seslendirildi:

Ey buti nev eda- Enderuni Vasıf-Dede Efendi- koro, Haber gelmez gönül virane kaldı- Naci Tektel- Vedat Cengiz, Dilşat olacak diye kaç yıl avuttu felek- Turgut Yarkent- Avni Anıl- Dursun Ali Durmaz, Bir bahar akşamı rastladım size- Fuat Edip Baksı- Selahattin Pınar- İbrahim Es, Değdi saçlarıma bahar küleği- Azari Bekirof- Selin Arslan, Gönlümün şarkısını gözlerinden okurum- Muzaffer İlkar- İsmail Es, Gülünce gözlerinin içi gülüyor- Ülkü Aker- İrfan Özbakır- Sevgi Tokgözol, Yalancının birine- Necdet Tokatlıoğlu- Lale Yoro

Taksim ve Hüzzam Şarkılar: Ömrüm seni sevmekle nihayet bulacaktır- Fitnat Sağlık- Yesari Asım Ersoy- Gonca Cezairli, Böyle mi esecekti son günümde bu rüzgar- Teoman Alpay- Seral Arslan- Şu yalan Dünyayı aşksız geçirme- İlkan San- Avni Anıl- Necmetin Çalışkan- Yar yolunu kolladım, beyaz mendil salladım- Yesari Asım Ersoy- Hüseyin Asan, Kaleden top atarlar, İndim havuz başına, bir kız çıktı karşıma- Beste: Anonim

Son iki eseri, sahneye davet edilen Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve protololu oluşturan diğer üyeler hep birlikte sanatçıların arasına katılarak izleyiciler de oturdukları yerde eşlik ettiler ve ortaya renkli ve duygu dolu ve coşkulu bir görüntü çıktı. Ayrıca Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat Koro Şefi Faruk Tokgözol`a bir teşekkür plaketi, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de birisi Namık Anarat diğeri de koro adına Şef Faruk Tokgözol`a çiçek takdim etti.

Konser sonrası, protokol ve izleyicier ses ve saz sanatçılarını tebrik edip, konser toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Haber: Oktay Zerrin- Bafra

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tsm`den Muhteşem Bir Konser Daha içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0