GÜNDEM

Bafra Belediyesi '4. Hıdırellez Şenlikleri'

 
 82
Bafra Belediyesi '4. Hıdırellez Şenlikleri' - Samsun'un Bafra İlçe Belediyesi tarafından organize edilen '4. Hıdırellez Şenlikleri' coşku içinde gerçekleştirildi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun'un Bafra İlçe Belediyesi tarafından organize edilen '4. Hıdırellez Şenlikleri' coşku içinde gerçekleştirildi.

Bafra Belediyesi Ali Kale Turistik Tesisleri yanında bulunan güreş alanında yapılan şenliklere, Bafra Garnizon Komutanı Yarbay Metin Özdemir, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Av. İbrahim Semiz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve TESKOMB Yönetim Kurulu Üyesi Metin Genççakır, Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şenlikte konuşma yapan Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Hıdırellezin 'yeşeren gün' anlamına geldiğini söyledi. Hıdırellez Kültür ve Bahar Şenlikleri'nin yıllardır münferit olarak kutlandığını belirten Şükrü Neiş, "Hıdırellez şenliklerini geleneksel getirdik. Bu çalışma neticesinde 4. Hıdırellez Şenliği ortaya çıkmış oldu. Şenliğimizin içende yeşil soğan, sebzeli gözleme, yağlılar, yanıçlar, renk renk yumurtlar, kestaneler, börekler ile folklor ekibi var" dedi.
Hıdırellez Kültür ve Bahar Şenliği'nde, Bafra 50. Yıl İlköğretim Okulu ve 30 Ağustos İlköğretim Okulu öğrencileri folklor, halkoyunu ve izci gösterisinden sonra tahta bacak, darp, bisiklet ve formilo 1 lastik yarışmaları yapıldı. Yarışmada birinciliği kazanan öğrencilere Bafra Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi. Protokol tarafından yumurta tokuşturulmasının ardından şenlik sona erdi.
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra Belediyesi '4. Hıdırellez Şenlikleri' içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0