SİYASET

Tuncay Yurduseven`den Kutlu Doğum Haftası Mesajı

 
 1000
Tuncay Yurduseven`den Kutlu Doğum Haftası Mesajı - Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven`in Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir açıklama yayımladı.
Bafra Haber

 |  - Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven`in Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir açıklama yayımladı.

Yurduseven açıklamasında şunları söyledi:

Tüm kâinatımızın yaratıcısı Yüce Rabbimiz tarafından tüm insanlığı örnek şahsiyetleriyle özel olarak seçilen peygamberler insanlığa rehberlik yapmışlardır. Mukaddesi yatın en değerlisi; Kur`an-ı Kerimimizin 'En Güzel Örnek' ve 'Alemlere Rahmet' olarak tanımladığı Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)'dır.
Âlemlere rahmet vasfının yüklediği yüce sorumlulukla, sadece peygamberliğini kabul eden Müslümanlara değil, aynı zamanda kendisini reddedenlere bile değer vererek buna göre davranan Hz. Peygamber (s.a.v)`in en iyi şekilde anlaşılması için 1989 yılından itibaren her yıl Nisan ayı içerisinde "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri yapıla gelmiştir. Her yıl büyük bir coşkuyla idrak edilen "Kutlu Doğum Haftası", sevgili Peygamberimizin dünyayı teşriflerinin 1442`nci yıldönümü olan 2014 yılında da Müslüman kardeşlerimizin bir araya geldiği programlarla kutlanmaktadır. Kutlu Doğum haftasında Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerini anarken, onun üstün şahsiyetini ve güzel ahlakını tanımaya, getirdiği evrensel mesajı anlamaya ve bütün bunları özünde barındırdığı dinamizmi çağımıza taşımaya olan ihtiyacımızı bir kez daha fark ediyoruz. 

Efendimizin mesajları bütün insanlık için yol göstericidir. O`nun getirdiği İslam mesajında insana saygı var, insana merhamet ve şefkat var. Hak, Hukuk ve adalet var. Fikir ve vicdan özgürlüğü var, sevgi ve hoşgörü var, doğruluk ve güven var ve daha nice güzel şeyler var. İslam ülkelerinin ve tüm dünyanın derin acılarının yaşandığı günümüzde, Peygamberimizin bizlere sunduğu mesajlara kulak vererek, ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almalıyız. İnsanı insan yapan erdemlerin odağında yer alan Peygamberimizi yeniden keşfetmeye, onun bizlere sunduğu çağlar üstü yüce değerlerden ve üstün ahlaktan daha fazla ilham almaya ihtiyacımız olduğunu unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kutlu Doğum Haftası'nın Aziz Milletimize ve bütün Müslüman kardeşlerimize mübarek olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyor, tüm hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tuncay Yurduseven`den Kutlu Doğum Haftası Mesajı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0