ULUSAL

Tur Otobüsü Devrildi: 23 Yaralı

 
 119
Tur Otobüsü Devrildi: 23 Yaralı - Zonguldak`ta Eskişehir`e düzenlenen geziden dönen kafileyi taşıyan tur otobüsü devrildi. Kazada 3`a ağır olmak üzere 23 kişi yaralandı.
Bafra Haber

 |  - Zonguldak`ta Eskişehir`e düzenlenen geziden dönen kafileyi taşıyan tur otobüsü devrildi. Kazada 3`a ağır olmak üzere 23 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Devrek`te özel bir tur firması hafta sonu Eskişehir`e gezi düzenledi. Şoför ve araç personeliyle birlikte 23 kişinin bulunduğu midibüs Devrek ilçesine yaklaştığında Ataköy mevkisinde devrildi.
Yağışın etkisiyle şoförün kontrolü kaybetmesi sonucunda midibüs yolun sağındaki şarampole devrildi. Araçta bulunan 23 kişiden 3`ü ağır yaralandı. Devrek Belediyesi İtfaiyesi Su Üstü Su Altı Arama, AKEM, 112 ekipleri, UMKE Ekipleri, Jandarma ve polis ekipleri kısa sürede olay yerine geldi.
Yaralılar bulundukları yerden ambulanslara alınarak Devrek Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Yaralılardan bazıları ise Atatürk Devlet Hastanesi ile BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi`ne kaldırıldı. Yaralıların bazılarının isimleri ise şöyle:
"Elif Yaşar K., Serap K., Tülay Erdem D., Gülcan K., Sinem K., Atike H., Gülru Nur D., Umut D., Ertan Ö., Tuba Ö., Ceren Nisa Ö., Gülbahar Ö., Hülya B., Çiğdem Ü., Ramazan K., Rasim T., Işıl Ö. Ve şoför İbrahim A. Gülten M., Gülten M`nin çocuğu, eşi ve kız kardeşi, Serdar Ö." Kazayı duyan yaralı yakınları ise acil servisin önüne akın etti. 

DEVREK BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA SEMERCİ HASTANE ÖNÜNDE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Zonguldak`ın Devrek ilçesi yakınında tur otobüsünün devrilmesi sonucu 23 kişinin yaralandığı kaza ile ilgili Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci hastane önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Eskişehir dönüşü kazanın meydana geldiğini hatırlatan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, "Gece saatlerinde kaza haberi aldık. İtfaiye Amirliğimizden telefon geldi. Bizim Acil ekibimiz var kurtarma ekibimiz. Ekibimiz anında o tarafa gitti. Yaralıları kurtardılar. Hastaneye getirdiler. Biz de şu anda hastanedeyiz. Yaklaşık 7 hastamız Devrek Devlet Hastanesi`nde tedavi ediliyor. Sanıyorum 11 hastamız Zonguldak ve Çaycuma`ya sevk edildi. Ağır yaralı olduğu söyleniyor. Yaralılardan birinin eczacı bir hanımefendi olduğu söyleniyor. Çok üzgünüz. Acil şifalar diliyoruz. Olmaması gereken bir olaydı. Eskişehir`e geziye gitmişler. Gezi dönüşünde olan bir kaza. Nedenlerini ilgililer açıklar. Üzüntümüz sonsuz" diye konuştu.
Ekiplerin kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

DEVREK KAYMAKAMI YAKUP GÜNEY HASTANEDE İNCELEMELERDE BULUNDU 

Zonguldak`ın Devrek ilçesinde 23 kişinin yaralandığı tur otobüsü kazasının ardından Devrek Kaymakamı Yakup Güney Devrek Devlet Hastanesi`nde bilgi aldı.
Gece saatlerinde Devrek Devlet Hastanesi`ne gelen Kaymakam Yakup Güney, beraberinde Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ile birlikte hastane yetkililerinden bilgi aldı. Eskişehir gezisinden dönen İbrahim A. İdaresindeki 67 NZ 016 plakalı tur otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kaza hakkında bilgi alan Kaymakam Yakup Güney, hastaneden ayrıldığı sırada gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Yaralılardan bazılarının Zonguldak`a sevk edildiğini belirten Kaymakam Yakup Güney, "23 kadar yaralımız var. Bir iki yaralımızın durumu ağırdı. Onlar da Zonguldak`a üniversite hastanesine sevk edildi. Geçmiş olsun" diye konuştu. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tur Otobüsü Devrildi: 23 Yaralı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0