GÜNDEM

Türbe Ve Kalaycılı Köyü Muhtarlarından Bakan Çağatay Kılıç`a Çağrı: Köprünün İsminden Memnunuz

 
 320
Türbe Ve Kalaycılı Köyü Muhtarlarından BakanÇağatay Kılıç`a Çağrı: Köprünün İsminden Memnunuz - Tuğrul Taş "" Özel Bafra Haber - Türbe Kalaycılı köprüsünün isminin değiştirilmesini öneren Bakan Çağatay Kılıç`a, köprünün iki ayağının çakılı olduğu köylerden çağrı geldi: Sayın Bakanım, Köprünün isminden son derece memnunuz.
Bafra Haber

 |  - Tuğrul Taş "" Özel Bafra Haber - Türbe Kalaycılı köprüsünün isminin değiştirilmesini öneren Bakan Çağatay Kılıç`a, köprünün iki ayağının çakılı olduğu köylerden çağrı geldi: Sayın Bakanım, Köprünün isminden son derece memnunuz.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Bafra`nın iki yakasını Türbe ve Kalaycılı köylerinin olduğunu noktadan bir birine bağlayan köprünün açılışı, 8 Eylül Perşembe günü yapılmış ve açılışa başta Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan olmak üzere birçok siyasetçi ve vatandaş katılmıştı.
Bakan Çağatay Kılıç, açılış konuşmasında, "...Köprüye bölgede yaşayan vatandaşlarımızın hemfikir oldukları bir isim verilmesi gerektiğini düşünmekteyim" diyerek isminin sembol bir isimle değiştirilmesini önermişti.
Bakan Kılıç`ın, "bölgede yaşayanların hemfikir olduğu bir isim verilmesi" önerisi üzerine köprü üzerinde söz sahibi olacak iki köyün, yani köprünün ayaklarının bulunduğu Türbe ve Kalaycılı köylerinin muhtarlarına köprünün isminin ne olması gerektiğini sorduk.
Her iki köyün muhtarı, Bakan Kılıç`ı incitmeden köprünün isminin aynı şekilde kalmasını istedi.

İşte Türbe ve Kalaycılı köylerinin muhtarlarının açıklamaları:

ŞU AN Kİ İSMİNDEN MEMNUNUZ

Türbe köyü Muhtarı Çetin Alaca, "Yapılan köprüden dolayı en üst kademeden en alt kademeye kadar herkese çok teşekkür ediyoruz.  Açılışta Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç`ın söylemiş olduğu köprümüze sembolik bir isim bulalım demesi ile ilgili köylümüzle görüştük.  Şu an ki isminden memnunuz. Yani Türbe Kalaycılı köprüsünün adından memnunuz.  Tabii ki Bakanımıza saygımız sonsuz. İlle de değişecek derlerse de diyeceğimiz bir şey yok. 
Bizim de memnuniyetimiz Türbe Kalaycılı olarak kalması yönünde. Dışarıdan gelen bir kişi bizlere sorduğunda veya herhangi birisini sorduğunda "Türbe Kalaycılı Köprüsü nerededir" anlamında sorsalar bile Türbe`de veya Kalaycılı`dan gelen biri için Kalaycılı`da demek bu köprüyü bulmak için yeterli. 
Farklı bir isim olduğu zaman bu köprünün hangi köyde olduğunu nerede olduğunu aramak bulma güçlüğü çekeceğinin kanaatindeyiz."

KÖY HALKI KALAYCILI KÖPRÜSÜNÜN KALMASINI İSTİYOR

Kalaycılı Muhtarı Behzat Piloğlu, "Öncelikle bu köprünün bizlere kazandırılmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sayın Bakanımız köprü açılışında sembolik bir isim bulalım şeklinde bir söyleşi yapmıştı. Yalnız o günden bugüne kadar köy halkıyla yapmış olduğumuz istişarede köy halkı Kalaycılı Köprüsünün kalmasını istiyor. Bu nedenle civar köylerin tamamının bu köprünün Kalaycı köyünden Türbe köyüne geçildiğini biliyor. Köprümüzün bu isimde kalmasını istiyoruz."

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Türbe Ve Kalaycılı Köyü Muhtarlarından Bakan Çağatay Kılıç`a Çağrı: Köprünün İsminden Memnunuz içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0