SİYASET

Hikmet Sami Türk: Dershaneler De Bir İhtiyaçtan Kaynaklanıyordu

 
 1353
Hikmet Sami Türk: DershanelerDe Bir İhtiyaçtan Kaynaklanıyordu - Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk baba ocağı Bafra ilçesinde özel açıklamalarda bulundu.
Bafra Haber

 |  - Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk baba ocağı Bafra ilçesinde özel açıklamalarda bulundu.

Muhabirin bugünkü zaman gazetesi manşetinde bulunan Eski AKP`li İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin`in meclise soru önergesi olarak verdiği "Hizmet Hareketine kumpas ve bitirme planı, çok gizli eylem planı hakkındaki düşünceleriniz nedir." sorusuna verdiği cevapta

Türk, "Benim bu iddialar hakkında bir bilgim yok. Eski Bakan İdris Naim Şahin bu çeşit bilgilere ulaştı ki bir soru önergesi veriyor. Milletvekillerinin idareden devletin işlemleriyle ilgili olarak soru sormak onların hakkıdır. Sanıyorum ki o iddialarla ilgili olarak kendisine bilgi verilir. Tabi bir hareketi suçlamak son zamanlarda çok kolayca yapılıyor. Özellikle paralel yapı iddiaları son zamanlarda Türkiye gündemindedir.  Sayın Başbakan`da hemen her gün bu konuya değiniyor. Bu özellikle hizmet hareketi olarak adlandırılan olayla da ilgili ama umarım ki hukuk dışı bir işlem yapılmaz, yapılmaması gerekir.  Ayrıca o çerçeve içerisinde birçok özel okullar kapatılıyor.  Bizim eğitime ihtiyacımız ön sırada olan konulardan biri o nedenle okul kapatılması hiçbir nedenle doğru değildir, dershane kapatılması şeklinde.

Gerçi bunların bir dönüşüme tabi tutulacağı söyleniyor ama dershanelerde bir ihtiyaçtan kaynaklanıyordu. Dershaneler üniversiteye hazırlık konusunda hatta bazı yerlerde liselere hazırlık konusunda ciddi bir hizmet veriyorlardı. Devletin aslında eğitim hizmetlerini belki bu çeşit kurumlara gerek bırakmayacak şekilde o kalitede vermesi arzu edilen bir şeydir. Olmadığı dershane olayı çıkmıştır ama şimdi bu kurumlar kapatılıyor.  Buda Anayasa`daki eğitim özgürlüğüne aykırı olan bir uygulamadır.  Eski İçişleri Bakanı bu konuyla ilgili verdiği soru önergesiyle genel olarak bu konuda özellikle paralel yapı iddialarıyla gündeme gelen uygulamalar hakkında önerge vermiştir. Doğal hakkıdır, bu sorusuna ilgili bakanında cevap vermesi gerekir." dedi.

 

 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Hikmet Sami Türk: Dershaneler De Bir İhtiyaçtan Kaynaklanıyordu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0