GÜNDEM

Türk Diyanet Vakıf-sen`den Mescidi Aksa İşgalini Kınama Mitingi

 
 1005
Türk Diyanet Vakıf-sen`den MescidiAksa İşgalini Kınama Mitingi - Bafra`da İsrail`in Mescidi Aksa işgalini kınama mitingi yapıldı.
Bafra Haber

 |  - Bafra`da İsrail`in Mescidi Aksa işgalini kınama mitingi yapıldı.

 

Samsun`un Bafra ilçesinde Cumhuriyet Meydanında Türk Diyanet Vakıf-Sen Bafra şubesi tarafından İsrail`in Mescidi Aksa işgalini kınama mitingi yapıldı.

Miting saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Türk Diyanet Vakıf-Sen Bafra Şubesi Başkanı Asım Kalyoncu`nun şiir okumasının ardından Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi basın açıklaması yaptı.

Sergi,`` Ortadoğu`yu kan gölüne çeviren, kendi hırs ve çıkarları uğruna genç yaşlı, çoluk çocuk, kadın erkek demeden insan hayatlarını karartan İsrail, Müslüman alemi için son derece büyük öneme sahip olan Mescid-i Aksa`da yine terör estirmiş ve bu kutsal mekanı savaş alanına çevirmiştir. Bizim için Filistin davası insanlık tarihi boyunca süregelmiş bir ifadeyi eder. Bu mukaddes emanetimizin İsrail postalları altında çiğnenmesine asla göz yummayız. Cennet vatanımızın ve hürriyetimizin kıymetini iyi bilelim. İnançlara dahi saygısı olmayan, insanlıktan nasibini almamış bu kimselerin artık dünya kamuoyunun vicdanlarını titreten saldırılarına bir son vermesi zorunluluk haline gelmiştir. İsrail`e dur demek, bütün inançların, bütün insanlığın ortak değerlerine sahip çıkmak adına insanlığın omuzlarına yüklenmiş bir sorumluluktur.`` dedi.

Açıklamadan sonra mitingde bulunanlar,``İsrail şaşırma, sabrımızı taşırma. Terörist İsrail`` sloganları attılar. Miting alanında bulunanlar olaysız bir şekilde dağıldılar.

Mitinge Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kenan Ak, Samsun Şube Başkanı Şemsettin Akça ve yönetimi, Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Türk Diyanet Vakıf-sen`den Mescidi Aksa İşgalini Kınama Mitingi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0