GÜNDEM

Ülkü Ocaklarından Aslına Uygun Sele sepet Gecesi

 
 1960
Ülkü Ocaklarından Aslına Uygun Sele sepet Gecesi - Bafra Haber- Yalçın Köse / Bafra Ülkü Ocakları Bafra`nın bir geleneği olan ve aslını kaybederek günümüzde kutlanmaya devam eden Sele Sepet Top Kandil şenliklerini aslına uygun olarak kutladı.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Haber- Yalçın Köse / Bafra Ülkü Ocakları Bafra`nın bir geleneği olan ve aslını kaybederek günümüzde kutlanmaya devam eden Sele Sepet Top Kandil şenliklerini aslına uygun olarak kutladı.

Ramazan`ın 14`ünü 15`ine bağlayan gece`de ellerine fenerlerini alan çocuklar mani okuyarak ev ev gezdiler. Çocuklar Bafra caddelerinde maniler söyleyerek dolaştılar. Manilerde esnaftan ve kapılarını çaldıkları vatandaştan şeker isteyen çocuklar sele sepet coşkusunu yeniden yaşattılar.

Vatandaşların evlerinde hazır olarak şeker bulundurmaları ise Selesepet gecesinin etkisini kaybetmediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bafra Ülkü Ocakları yönetim üyesi Kadir Macit, " Bafra Ülkü Ocakları olarak yapmış olduğumuz bu faaliyeti Bafra`mızda 6 asırlık geleneğimiz olan Selesepet top kandil`i yaşatmak, canlandırmak ve gelecek nesillere aktarmak adına yaptık. Amacımız kültürümüzü yeni nesillere, çocuklara unutturmamak ve onlarla beraber bu kültürü yaşatmaktır. Belediyemizce yapılan bu faaliyetler gençlikle alakalıdır ama bu faaliyetlerin tamamının selesepet gecesi olması bize ayrı bir huzursuzluk veriyor. Başka bir zamanda yapılabilir bu faaliyetler biz bu gece yapılmasına karşıyız. Selesepet etkinliği Ramazan ayının 14`ünü 15`ine bağlayan gecede olması gereken bir etkinliktir. Bundan dolayı biz gençlerimizle böyle bir etkinlik düzenledik."    Dedi. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ülkü Ocaklarından Aslına Uygun Sele sepet Gecesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0