SİYASET

Ümit Kocasakal Bafra`da "Bu Bir Milli Seferberliktir" Dedi

 
 287
Ümit Kocasakal Bafra`da "BuBir Milli Seferberliktir" Dedi - Samsun`un Bafra ilçesinde düzenlenen `Halk oylamasında neye evet, neye hayır diyeceğiz` konulu panelde konuşan İstanbul Barosu eski Başkanı Doçent Doktor Ümit Kocasakal, "Bu anayasadan sonra millet kendi kendini yönetemeyecek. Bizi bir kişi yönetecek. Bu kadar yetkiyi ben evde anama babama vermiyorum." dedi.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra ilçesinde düzenlenen `Halk oylamasında neye evet, neye hayır diyeceğiz` konulu panelde konuşan İstanbul Barosu eski Başkanı Doçent Doktor Ümit Kocasakal, "Bu anayasadan sonra millet kendi kendini yönetemeyecek. Bizi bir kişi yönetecek. Bu kadar yetkiyi ben evde anama babama vermiyorum." dedi.

Kocasakal`ın konuşmasından önce konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karadeniz Bölge Sorumlusu Birol Yelekin, "Bizler Atatürkçü Derneği olarak bütün seçimlerde hiçbir siyasi partiye oy verin imasında bulunmadık. Fakat biz bugün milletvekili seçmiyoruz. Bir belediye başkanı seçmiyoruz. Bugün Cumhuriyetimiz oyluyoruz, rejimi oyluyoruz, çocuklarımızın geleceğini oyluyoruz. O yüzden tavrımız net oyumuz hayır. " dedi.


ÜMİT KOCASAKAL`IN BAFRA KONFERANSINI SATIRBAŞLARI:

BİZ 80 MİLYONLA BİRLİKTE TÜRK MİLLETİYİZ

Polis teşkilatının 172. kuruluş yıldönümünü kutlayan İstanbul Barosu eski Başkanı Doçent Doktor Ümit Kocasakal, "Bu polis bizim polisimiz. Bu asker bizim askerimiz. Biz 80 milyonla birlikte Türk milletiyiz. Kimse bizi aramızda bölemez, bir birimize düşüremez. Ben bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak bu süreçte kırsal kesimde her yerde görev yapan özellikle isimsiz kahramanlara kendi adıma teşekkür ediyorum. Biz ne yaparsak yapalım bu tuzağı görmeyip de evet deselerdi işimizin çok zor olacağı kesin olan ve dolayısıyla bu tuzağı görerek, birçok tehlikeyi, riski de göze alarak il il gezen, yurttaşları bilgilendiren Milliyetçi Hareket Partisinin gerçek antiemperyalist, yurtsever tabanını yansıtan Meral Akşenere, Ümit Özdağa`a, Sinan Ogan`a, Koray Aydın`a özellikle teşekkür ediyorum.

 

BU BİR MİLLİ SEFERBERLİK

Siyasi olarak bir birinden çok farklı o kadar yapı, ülke için bir araya gelmişse, Milliyetçi hareket partisinin tabanı, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Vatan Partisi, Doğruyol Partisi, HEPAR, Demokratik Sol Parti, Anavatan Partisi, Demokrat Partisi bütün bunlar bir araya gelmişse sadece bu bile önemli bir şeyi gösteriyor. Bu bir Milli seferberlik...

BÜTÜN TÜRKİYE`DE MİLLİ ŞUUR DEVREYE GİRMİŞ

Belki Türk Milleti çok bilgili olmayabilir. Bunun da hatası yurttaşın değil. Cumhuriyeti anlayamamış, uygulayamamış, Cumhuriyet hükümetlerinin hatası. Bunları da gidereceğiz. Ama bu milletin, bu halkın bir sezgisi var. Bir vicdanı var. Bir milli şuuru ve de refleksi var. Bütün Türkiye`de bu milli şuur devreye girmiş, net bir biçimde bunu gördük.Rekleks, şuur devreye girmiş durumda.

 

15 SENEDİR ÜLKEYİ TEKE BAŞINA YÖNETİYORSUN

15 senedir ülkeyi tek başına yönetiyorsun, istediğin kanunu çıkarıyorsun, yediğin önünde yemediğin arkanda daha ne istiyorsun. Sen acaba 15 senede tarımı, hayvancılığı ayağa kaldırmak istedin de anayasa mı elinden tuttu. Terörü bitirmek istedin de anayasa mı elinden tuttu. Ya da terör örgütü ile görüşürken Terör örgütünün başını, hayır kurumu başı gibi gösterirken, nevruzlarda davul zurna ile mektuplarını okurken anayasa mı sana bunları yap dedi, teröre destek ver dedi.

 

YURTTAŞIN EĞEMENLİĞİNİ İSTİYOR

Ne istiyor, artık yurttaşın egemenliğini istiyor. Egemenliğini ver bana, sen kendi kendini yönetemezsin, hepinizin adına ben düşünürüm diyor. Önümüze getirilen bu değişiklik sadece bir anayasa değişikliği değil, Adı ne dediler yetkileri genişletilmiş Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi. Bu bir hükümet sistemi değil, bu bir hükmetme sistemi. Bir kişinin 80 milyona hükmetmesinin sistemi. Bunun hazırlığını yapmışlar.

BU KADAR YETKİYİ BEN EVDE ANAMA BABAMA VERMİYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir söyleşisinde `güçlü Türkiye`den eyaletlere bölünmüş bir ülke`yi açık açık söyledi. Bu anayasadan sonra millet kendi kendini yönetemeyecek. Bizi bir kişi yönetecek. Bu kadar yetkiyi ben evde anama babama vermiyorum. Başımız ağrıdığında doktora gitseniz doktor başımızı mı kesiyor, ilaç mı veriyor? Başınızı keserse de ağrınız gider ama baş da gider. Bu yaptıkları başı kesmek. Mesele, Tayyip Erdoğan meselesini aşmış durumda, mesele AKP meselesini aşmış durumda. Çünkü bunlar emperyalizmin bugünkü aktörleri, onlar gider başkaları gelir.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ümit Kocasakal Bafra`da "Bu Bir Milli Seferberliktir" Dedi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0